Τρίτη, 7 Μαΐου 2019

Δράσεις ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα “Αλκοόλ & Νέοι” από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΕΡ


Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Ρεθύμνης, συμμετέχει και φέτος ως συνεργαζόμενος φορέας στο δίκτυο επαγγελματιών υγείας της 7ης ΥΠΕ, στην υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό στην θεματική ενότητα ΄΄Αλκοόλ και Νέοι΄΄.


Μέχρι σήμερα τα ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της υπηρεσίας: κα. Τζεμοπούλου Ευσταθία-Επισκέπτρια Υγείας, κα. Χαμηλάκη Ειρήνη-Κοινωνιολόγο και κα. Πενθερουδάκη Ειρήνη-Νομικό με MSc Δημόσιας Υγείας έχουν πραγματοποιήσει διαδραστικές παρουσιάσεις σε 90 μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Περάματος Δήμου Μυλοποτάμου και 80 μαθητές της Α΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Ρεθύμνου. Στόχος του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του αλκοόλ και τις βλαβερές επιπτώσεις του.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και μετά τις Πασχαλινές διακοπές με τμήματα τάξεων του 1ου και του 3ου Γυμνασίου Ρεθύμνου μετά από αντίστοιχα αιτήματά τους.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ