Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019

Σημαντικές διακρίσεις για την χορωδία του Δήμου Ηρακλείου σε Διεθνή διαγωνισμό στην Ιταλία

Με σημαντικές διακρίσεις επιστρέφουν τα μέλη της Παιδικής και Νεανικής χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου από το Διεθνές Φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής "voices for peace" (φωνές για την Ειρήνη) που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 5 Μαΐου στις πόλεις Ασίζη και Περούντζια της Ιταλίας.
Η Χορωδία με μαέστρο τον κ. Γιάννη Ιδομενέως, που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό απέσπασαν το ασημένιο μετάλλιο.Συγκεκριμένα συμμετείχαν 36 άτομα σε τρία τμήματα ηλικίας 15, 29 και 35 ετών και χορωδίες από όλο τον κόσμο.Η Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου έλαβε μέρος σε 2 κατηγορίες από τις 8 του διαγωνισμού. Την κατηγορία της μικτής νεανικής χορωδίας και στην κατηγορία «ιερή μουσική» (musica sacra), με πολύ δύσκολο πρόγραμμα που περιείχε Monteverdi, Palestrina, κ.α και βραβεύτηκαν και οι δύο με το ασημένιο δίπλωμα.
Την χορωδία συνόδευε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Gian Andrea Garancini, ο οποίος είχε παράλληλα και θεσμικές επαφές με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ούμπρια .


Ο κ. Garancini είχε επίσης συνάντηση με τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο της πόλης Περούντζια, έδρα του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου για ξένους στην Ιταλία όπου έχουν φοιτήσει χιλιάδες Έλληνες και έχει ως έμβλημα το γρύπας, με τους οποίους συζήτησε τους τρόπους μελλοντικής συνεργασίας
και την αδελφοποίηση του Ηρακλείου με την Περούντζια μετά πρότασή τους.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ