Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά για 6 άτομα:
μισό κιλό αρακάς καθαρισμένος
μισό κιλό αγκινάρες καθαρισμένες
2-3 πατάτες κομμένες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
5-6   μεσαία καρότα
1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη
½ ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι  και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα καρότα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον αρακά και τον  αφήνουμε να βράσει  για 10  λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις  πατάτες και συμπληρώνουμε με λίγο νερό εάν χρειάζονται υγρά, ώστε να μπορούν να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Λίγο πριν το τελείωμα του φαγητού μας προσθέτουμε το αλάτι, το  πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.










ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Η οικία Τσαχάκη στην πόλη του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ