Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ

1 1\2 κιλο κυδωνια
1 1\2 φλυτζανι νερο
1 1\2κιλο ζαχαρη
1\2 φλυτζανι αμυγδαλοψιχα ασπρισμενη
2 κουταλιες χυμο λεμονιου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ριχνετε στην κατσαρολα το νερο με την ζαχαρη  κ τα βραζετε  μεχρι να δεσει λιγο το σιροπι 
καθαριζετε τα κυδωνια ,τα κοβετε σε φετες τα βαζετε σε μια λεκανη με νερο για να μην μαυρισουν κ κατοπιν τα κοβετε σε λεπτες λωριδες ,βαζετε σε κατσαρολα νερο και μολις παρει βραση ριχνετε το κυδωνι αφηνετε να βρασει για 3 λεπτα κ το στραγγιζετε .προσθετετε το κυδωνι στο κρυο σιροπι βαζετε την κατσαρολα στη φωτια κ το βραζετε μεχρι να δεσει καλα το σιροπι  ριχνετε το χυμο λεμονιου την αμυγδαλοψιχα κ αφου κρυωσει το γλυκο το βαζετε σε αποστειρωμενο  γυαλινο βαζο.






ΠΗΓΗ: http://mageirikikaisintages.blogspot.de/
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ