Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης μέσα στο Τσαλικάκι


400.000 ευρώ ο προϋπολογισμός των έργων – Την προσοχή των οδηγών εφιστά ο Δήμος Μαλεβιζίου – Κώστας Μαμουλάκης: Το σημαντικό έργο ανάπλασης στο Τσαλικάκι συνεχίζεται με μόνο γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτώνΞεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης και στην καρδιά του οικισμού της Αγίας Μαρίνας Τσαλικάκι, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στις εργασίες αυτής της περιόδου περιλαμβάνεται η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και του Μνημείου Ηρώων, της παιδικής χαράς και άλλων κοινόχρηστων χώρων, ασφαλτοστρώσεις και πλακοστρώσεις οδών, κ.α. Υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανάπλασης του πεζοδρομίου στον δρόμο που οδηγεί προς το Ηράκλειο, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση της οδού Θριάμβου στα ανατολικά, καθώς και διάφορα έργα βελτίωσης σε δρόμους της περιοχής.

Λόγω των έργων, παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις σημάνσεις που έχουν τοποθετηθεί.


Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Το σημαντικό έργο ανάπλασης στο Τσαλικάκι συνεχίζεται. Έπειτα από το σχέδιο πόλης του Αγάκου, τις πολλές και σημαντικές διανοίξεις οδών, το Πολιτιστικό Κέντρο και το νέο χώρο δωρεάν στάθμευσης, τις νέες παιδικές χαρές, την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης, τη μεταστέγαση των δυο νηπιαγωγείων αλλά και του 1ου Δημοτικού Αγ. Μαρίνας Τσαλικάκι στο πρώην αθλητικό γυμνάσιο, τον νέο φωτισμό οικονομίας – LED, κλπ, συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς και μόνο γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του οικισμού. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς, καθώς επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων για το εξαιρετικό αποτέλεσμα».


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ