Κυριακή, 5 Μαΐου 2019

Την ανάγκη ανάδειξης της οικίας του Βιτσέντζου Κορνάρου τόνισε για ακόμα μια φορά ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Καραμανωλάκης

Την ανάγκη ανάδειξης της οικίας του Βιτσέντζου Κορνάρου τόνισε για ακόμα μια φορά με την επίσκεψη του στο Πισκοκέφαλο ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Καραμανωλάκης

Ο ανεξάρτητος συνδιασμός ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ν. Καραμανωλάκη και μια ομάδα από υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους επισκέφτηκαν το Πισκοκέφαλο. Περιόδευσαν στις γραφικές γειτονιές του χωριού και έκαμαν μια μικρή στάση στην οικία της οικογένειας των Κορνάρων. Το παλιό αρχοντικό το οποίο δικαιωματικά πλέον λέμε ως σπίτι του Κορνάρου, συνεχίζει να παραμένει ερμητικά κλειστό και να εξυπηρετεί μόνο κάποιες ανάγκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Πισκοκεφάλου. 


Ενώ έχει κατατεθεί πολλές φορές πρόταση από τον υποψήφιο Δήμαρχο και σε δημόσιο λόγο αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το σπίτι του Β. Κορνάρου πρέπει να μετατραπεί σε Μουσείο Βιτσέντζου Κορνάρου όπου θα φιλοξενεί κάθε τι σχετικό με τη ζωή του, όπως παλιές εκδόσεις του «Ερωτόκριτου» και της «Θυσίας του Αβραάμ», πίνακες, γκραβούρες, μουσικές εκδόσεις, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, πρακτικά από φιλολογικά συνέδρια κ. α. Είναι πια καιρός να αναβαθμιστεί ο χώρος και να γίνει επισκέψιμος σε συνεργασία με συλλόγους και σωματεία του Δήμου μας, όπως ο Προοδευτικός Σύλλογος Βιτσέντζος Κορνάρος και η Περιηγητική Λέσχη Σητείας. 


Όταν πραγματοποιηθεί αυτό το οποίο είναι στα άμεσα οράματα του υποψήφιου Δημάρχου κ. Ν. Καραμανωλάκη και της παράταξης ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ, θα δώσει νέα πνοή στο Πισκοκέφαλο και στην Σητεία και θα είναι μια επιβράβευση για την πολιτιστική κληρονομιά μας!
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Η οικία Τσαχάκη στην πόλη του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ