Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

Ανοιχτή συζήτηση για την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης

Ανοιχτή συνάντηση με θέμα την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 και ώρα 17.00 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (Οδός Ανδρογέω).
Η συνάντηση αποτελεί την αφετηρία μιας δημόσιας συζήτησης με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων πολιτών και φορέων της πόλης μας και διεξάγεται στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου και προώθησης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας - «Δημοσκοπίου».


Με αφορμή την συνάντηση, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Οι επιστρώσεις στον άξονα Δικαιοσύνης – Ίδης ολοκληρώθηκαν και το κέντρο της πόλης αλλάζει σταδιακά όψη. Μαζί με τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στους υπόλοιπους δρόμους που συμπεριλαμβάνονται στην Ανάπλαση του Σταυρού, δημιουργούνται νέα δεδομένα και καινούργιες ανάγκες τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε.
Η προτεραιότητά μας είναι το κέντρο του Ηρακλείου να γίνει προσβάσιμο σε όλους, φιλικό προς τους πεζούς, και τα ήπια μέσα μετακίνησης.
Ωστόσο αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η μετάβαση πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους δρόμους.
Για αυτό ξεκινάμε μια ανοιχτή συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους για το πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου, όπως διαμορφώνεται, καθώς και για τις ευρύτερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν ενόψει της Αναθεώρησης της Κυκλοφοριακής Μελέτης Παλαιάς Πόλης».
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ