Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση του Κουμπέ στο Ηράκλειο


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του Κουμπέ, τις οποίες πραγματοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της ΔΕΠΤΑΗ, σε συνεργασία με την Αρχαιολογία.
Τον χώρο επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Μαΐου o Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά Καπετανάκη και διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι έχουν φύγει πλέον οι σκαλωσιές και το μνημείο λειτουργεί κανονικά και ως παραδοσιακό καφενείο αλλά και ως info point.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κουμπές είχε κλείσει με υπουργική απόφαση το 2015 κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του έργου ανάπλασης της Πλατείας Κορνάρου. 
Ο Δήμος Ηρακλείου χρειάστηκε να προσφύγει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου πέτυχε την επαναλειτουργία του.
Ακολούθως η ΔΕΠΤΑΗ προχώρησε στην σύνταξη μελέτης και στην εκτέλεση των προβλεπόμενων από αυτήν εργασιών συντήρησης, πάντα υπό την επίβλεψη αρχαιολόγου. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το μνημείο συντηρείται από τότε που κατασκευάστηκε και τα αποτελέσματα είναι εμφανή.


Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά: «Ο Κουμπές εδώ και μερικούς μήνες λειτουργεί ξανά ως παραδοσιακός χώρος συνάθροισης για τους Ηρακλειώτες όπως ήταν για δεκαετίες. Παράλληλα, προχώρησε και η συντήρηση του μνημείου, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η άριστη συνεργασία μας με την Αρχαιολογική Υπηρεσία στην διαδικασία αυτή, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον, ώστε τα μνημεία του Ηρακλείου να συντηρηθούν και να ενταχθούν στην ζωή της πόλης».
Μετά την επίσκεψή του, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε πολύ καλό κλίμα με τους δημότες που καθόταν στο καφενείο του Κουμπέ.


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ