Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Κουδουμάγια την πρώτη εορτή της επανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Κοσμά του Ερημίτη


Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Κουδουμά, για την πρώτη εορτή της επανακομιδής αποτμημάτων του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Ερημίτου του Ομολογητού στην Κρήτη, ύστερα από 960 ολόκληρα χρόνια.


Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία προεξήρξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και συνιερούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ.΄Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Μακάριος Σπυριδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης για τη συμμετοχή τους στον λαμπρό εορτασμό της πρώτης επετείου της επανακομιδής του  Ιερού Λειψάνου του πρώτου καταγεγραμμένου Ασκητή της Μεγαλονήσου, Αγίου Κοσμά του Ερημίτου του Ομολογητού.
Όπως τόνισε ο Ηγούμενος της Μονής, μέρος των Ιερών Λειψάνων από το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου Κοσμά του Ερημίτη, που είχε κλαπεί το 1058 από Βενετσιάνους εμπόρους και έκτοτε φυλασσόταν στο νησί του Αγίου Γεωργίου του Μείζονος της Βενετίας, αποδόθηκε από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και από τις 20 Οκτωβρίου 2018 βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας και θα είναι αποθησαυρισμένα για πάντα στην Ιερά Μονή Κουδουμά, γεγονός που θα εορτάζεται την τρίτη Κυριακή του μηνός Μαΐου.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ