Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Υλικά

1 κιλό αρνάκι

1 κρεμμύδι

½ σκελίδα σκόρδο

4 κουταλιές λάδι
1 πιπεριά
1 καρότο
2 μέτριες ντομάτες
½ κιλό χυλοπίτες
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Kόβουμε το κρέας σε κύβους και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκορδάκι,την πιπεριά και το καρότο, όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια. Μετά από 2 λεπτά βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό και μόλις βράσει αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται. Αφήνουμε το κρέας να βράσει περίπου για 1 ώρα. Όταν μισοψηθεί, ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 περίπου λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η κόκκινη σάλτσα, να ψηθούν οι χυλοπίτες και να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πασπαλισμένο με το τριμμένο τυρί.



ΠΗΓΗ: http://www.cretan-nutrition.gr/
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ