Τρίτη, 28 Μαΐου 2019

Λαμπρή η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Ρώσου Ιεράπετρας


Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε την Δευτέρα 27 Μαϊου, μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου του νέου Ομολογητού, ο φερώνυμος Ιερός Ναός που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Ιεράπετρας.Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε, περιστοιχούμενος από πλειάδα Εφημερίων της περιοχής.

Τον θείο λόγο κήρυξε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και τα πολλά θαύματα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, σημειώνοντας ότι ο άγιος με ακλόνητη πίστη προς τον Θεό και ταπείνωση κατάφερε να γίνει από σκλάβος δούλος Κυρίου. Επίσης, αναφέρθηκε πως το άφθαρτο ιερό σκήνωμά του Οσίου Ιωάννου, που αποτελεί πολύτιμο δώρο για τη πατρίδα μας και μαρτυρία της Αναστάσεως του Κυρίου και της αιώνιας ζωής, βρέθηκε στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, όπου πρόσφατα ομάδα προσκυνητών από την Ιεράπετρα είχε την ξεχωριστή ευλογία να προσκυνήσει με επικεφαλής τον Εφημέριο της Ενορίας Πρωτ. Εμμανουήλ Μολυμπάκη.

Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους όσοι τιμούν τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, να έχουν τις πρεσβείες και διαρκή την προστασία του αγίου στη ζωή τους.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ