Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019

Δράσεις στο Ηράκλειο για την Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας). Στόχο έχει την αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος.
Ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηρακλείου – Λασιθίου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο αίθριο της Λότζια σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, και ώρα 10:00π.μ. Σκοπός η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Θαλασσαιμία καθώς και τους τρόπους πρόληψης της, ενώ παράλληλα θα γίνεται πληροφόρηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και τα οφέλη που αυτή προσφέρει.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκεται η κινητή μονάδα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου με το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της για την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας.
Προσκαλούμε όλους όσους μπορούν να δώσουν αίμα αλλά και όσους θέλουν να συμμετέχουν και να συμβάλλουν στη στήριξη αυτής της προσπάθεια μας.
Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Κέντρου Αίματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και της Ελληνικής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.).
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Η οικία Τσαχάκη στην πόλη του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ