Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019

Το γλυπτό αφιερωμένο στην Μάνα στην πλατεία Φανερωμένης της πόλης του Ηρακλείου


Το γλυπτό το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μανόλης Τζομπανάκης.
Είναι  αφιερωμένο στην Μάνα βρίσκεται στην πλατεία φανερωμένης στο Ηράκλειο κάτω απο τον προμαχώνα Μαρτινέγκο απέναντι απο το πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου.

 


Η Μάνα δεν είναι μόνο το πρόσωπο που κυοφορεί απλώς τη νέα ζωή, αλλά είναι εκείνη που έχει τον πιο καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του παιδιού, και η μόνη που μπορεί να του μεταδώσει τις αρχές και τις αξίες που διαμορφώνουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του.


Και με την έννοια αυτή, η συμβολή της στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας αρχών και αξιών, μιας κοινωνίας ανθρώπινης, που έχομε ανάγκη σήμερα, είναι θεμελιώδης. 
Είναι συνεπώς αυτονόητη η σημασία, αλλά και οι δυσκολίες του ρόλου της Μάνας.Δυσκολίες στις οποίες έρχονται σήμερα να προστεθούν και νέες, ως συνέπεια των αυξημένων υποχρεώσεων που οι σύγχρονες συνθήκες ζωής, της επιβάλλουν εκ των πραγμάτων.Συνθήκες που απαιτούν μεγάλες, σωματικές, και ψυχικές δυνάμεις για ν΄ανταποκριθεί με επιτυχία στο σύνθετο έργο που επιτελεί και που είναι τεράστιας σημασίας για την πορεία της κοινωνία μας και του κόσμου.
¨Εκείνες οι πόλεις προοδεύουν¨ λέει ο Σόλων, ¨που τιμούν τα σπουδαία τέκνα τους¨.Σπουδαιότερο ¨τέκνο¨ για μια πόλη από τη Μάνα, νομίζω ότι δεν υπάρχει.Γι' αυτό και η σημερινή τιμή είναι η ελάχιστη αναγνώριση, το πιο μικρό αντίδωρο, για όλες τις Ηρακλειώτισες Μάνες, που με την τεράστια προσφορά τους, κρατούν την κοινωνία μας όρθια, ιδιαίτερα σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ