Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

Η Περιφέρεια Κρήτης στους «37» που αξιολογούν την ευρωπαϊκή νομοθεσία

Η Περιφέρεια Κρήτης στους «37» που αξιολογούν την ευρωπαϊκή νομοθεσία
Γ.Αλεξάκης: Σημείο εστίασης οι προμήθειες στο Δημόσιο Τομέα

Τη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Κρήτης στα θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα, Γιώργος Αλεξάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό, το πρωί της Παρασκευής στο ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις - Εξοικονόμηση Ενέργειας» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου GRASPINNO του χρηματοδοτικού πλαισίου Interreg MED.


Καλωσορίζοντας, εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης καθώς και του Πανεπιστημίου Πατρών, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό αυτό έργο, ο κ.Αλεξάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης διαθέτει πλέον εμπειρία και ενεργή δραστηριότητα σε 31 ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα σε διάφορους τομείς. Από τα προγράμματα αυτά, η Περιφέρεια αναπτύσσει δεκάδες συνεργασίες ανά την Ευρώπη, αποκτά σημαντική γνώση από καινοτόμα ευρωπαϊκά έργα, γίνεται κοινωνός καλών πρακτικών που άλλες χώρες εφαρμόζουν, ενώ παράλληλα προβάλλει στην υπόλοιπη Ευρώπη τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Κρήτη.


«Επιπλέον», τόνισε ο Γιώργος Αλεξάκης, «η Περιφέρεια Κρήτης λειτουργεί ως ενδιάμεσος κρίκος και σύνδεσμος ενημέρωσης και μεταφοράς της πληροφορίας στις υπηρεσίες λοιπών φορέων, στους μελετητές, στα επιμελητήρια, αλλά και στις επιχειρήσεις – γενικότερα στον ιδιωτικό τομέα» και με αυτό το ρόλο έλαβε μέρος στο εν λόγω σεμινάριο.


Η Περιφέρεια Κρήτης με ρόλο στις εξελίξεις
Όπως υπογράμμισε ο Γ.Αλεξάκης, κατά το χαιρετισμό του, η Περιφέρεια Κρήτης «έχει ενταχθεί από τον Φεβρουάριο 2019 σε ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο 37 Περιφερειακών Κόμβων, αποτελούμενο από Ευρωπαϊκές Περιφέρειες που καλούνται να επανεξετάσουν και να αξιολογήσουν την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία». Όπως ανέφερε, προτεραιότητα σε αυτή την Επιτροπή αποτέλεσε «η σχετική οδηγία και επακόλουθη νομοθεσία στα κράτη μέλη για τις προμήθειες στο Δημόσιο Τομέα, με βασικά σημεία συζήτησης μεταξύ άλλων τις πράσινες προμήθειες και συμβάσεις - ελαχιστοποίηση των εντύπων στις διαγωνιστικές διαδικασίες, ροή κυκλικής οικονομίας στις διεργασίες και συναφή θέματα». https://www.youtube.com/watch?v=dkKdEinmVCs
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ