Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Tο Μουσείο Ιατρικής Κρήτης διοργανώνει κύκλο έξι σεμιναρίων με θέμα «Τέχνες και Άνθρωπος»

Σας ανακοινώνουμε ότι το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος της Ιατρικής Σχολής Ιατρική και Επιστήμες του Ανθρώπου (Medical Humanities) διοργανώνει κύκλο έξι σεμιναρίων με θέμα «Τέχνες και Άνθρωπος» (Επιστημονικός Υπεύθυνος: Διευθυντής Μουσείου Ιατρικής Κρήτης, Καθηγητής Ι. Μουζάς). Τα σεμινάρια βασίζονται στη διαθεματική σύνδεση της Ιατρικής με τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Σε αυτό το πλαίσιο οι εισηγητές των μαθημάτων προέρχονται από διαφορετικούς χώρους έρευνας. 
Με αφορμή ένα κείμενο οι ομιλητές παρουσιάζουν διεπιστημονικά θέματα από τη φιλοσοφία, τη βιολογία, τις νευροεπιστήμες, τη γλωσσολογία και τη λογοτεχνία. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολουθεί ελεύθερη συζήτηση με το κοινό.  

Στον κύκλο σεμιναρίων που θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα 05.04.19-17.05.19 προγραμματίζεται να συμμετάσχουν οι ακόλουθοι ομιλητές:
Κωνσταντίνος Ανδρουλιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας Παν/μίου Κρήτης, 
Κίτσος Λούης, Καθηγητής Βιολογίας Παν/μίου Κρήτης,
Παναγιώτης Μήτσιας, Καθηγητής Νευρολογίας Παν/μίου Κρήτης,
Ιωάννης Μουζάς, Καθηγητής Γαστρεντερολογίας Παν/μίου Κρήτης,
Αλέξης Καλοκαιρινός, Καθηγητής Γλωσσολογίας, Παν/μίου Κρήτης.

 
To πρώτο σεμινάριο του κύκλου με ομιλητή τον Καθηγητή Φιλοσοφίας Κωνσταντίνο Ανδρουλιδάκη και με θέμα «Η ελευθερία του ανθρώπου – Αυταπάτη ή πραγματικότητα;» θα διεξαχθεί την Παρασκευή 05.04.19 στην Αίθουσα Καρούζου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (17.00-18.45).
Μπορείτε να δείτε την περίληψη της ομιλίας στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Αναλυτικό πρόγραμμα για τα υπόλοιπα σεμινάρια θα σταλεί τις επόμενες μέρες.
 
Τα σεμινάρια είναι ανοικτά στο κοινό και προσφέρονται δωρεάν. Σε όσους συμμετάσχουν σε όλα τα μαθήματα και το δηλώσουν θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Για την άρτια διοργάνωση των σεμιναρίων, παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  vkampou@yahoo.gr μέχρι τις 04/04/19.
 
Πληροφορίες: Βασιλική Καμπουρέλλη, Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, τηλ.: 2810-394680, e-mail: v.kampourelli@uoc.grvkampou@yahoo.gr.
Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας στα σεμινάρια του ΜΙΚ!
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
Ο Στρατηγός Γιώργος Κατεχάκης - του Δημήτρη Σάββα
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Βάσιμες ελπίδες για αποκατάσταση της όρασης

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ