Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Εντυπωσιακή υποδοχή στην Τύλισο για τον Κώστα Μαμουλάκη και τα με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι

Πολύ μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα του ΚΑΠΗ για να χωρέσει τους κατοίκους της Τυλίσου που ήθελαν να υποδεχτούν, να δείξουν τη στήριξή τους και να συζητήσουν με τον Κώστα Μαμουλάκη.


Ο Δήμαρχος, μαζί με στελέχη της Δημοτικής Αρχής και νέους υποψήφιους συμβούλους της παράταξης «Νέοι δρόμοι», βρέθηκαν στον πανέμορφο και ραγδαία αναπτυσσόμενο οικισμό του Μαλεβιζίου και συζήτησαν με εκπροσώπους φορέων και κατοίκους για όλα τα θέματα της Τυλίσου, για τα μεγάλα έργα που έχουν ολοκληρωθεί και έχουν δώσει νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για όλα όσα προγραμματίζονται από τη Δημοτική Αρχή για την επόμενη περίοδο.
Κοινή διαπίστωση, ότι τόσο η μοναδική στην Κρήτη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός», οι παρεμβάσεις γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο (ο νέος άνετος δρόμος πρόσβασης και ο νέος χώρος στάθμευσης), τα έργα υποδομών (όπως ο δημοτικός φωτισμός LED, ο νέος παιδικός σταθμός, τα δίκτυα άρδευσης και ομβρίων, κ.α.) αλλά και οι παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων (όπως ο νέος χώρος του ΚΑΠΗ, ο χώρος δωρεάν στάθμευσης στην καρδιά του οικισμού, η ανάπλαση της πλατείας, οι πλακοστρώσεις οδών, κ.α.) έχουν δημιουργήσει μια εντελώς νέα εικόνα για την Τύλισο. Ενώ και τα έργα που προγραμματίζονται και αποτελούν τους στόχους της επόμενης περιόδου, όπως η δημιουργία νέου νηπιαγωγείου, οι πολιτιστικές – λαογραφικές – ιστορικές διαδρομές Μαλεβιζίου, κ.α. ενισχύουν την υπάρχουσα δυναμική και τονώνουν την τοπική οικονομία.Ο Κώστας Μαμουλάκης άκουσε παράλληλα τις θέσεις των φορέων αλλά και των κατοίκων για ζητήματα της καθημερινότητας, για την περαιτέρω ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής, αλλά και για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
Η βραδιά έκλεισε με βόλτα στα καφενεία της Τυλίσου, όπου τα κεράσματα έδιναν και έπαιρναν από τους θαμώνες, αποδεικνύοντας – εκτός από τα αισθήματα φιλοξενίας που χαρακτηρίζουν τους Τυλισανούς – την εκτίμηση που τρέφουν όλοι προς το πρόσωπο του Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη και των συνεργατών του.
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ήθελα να μούνα γιατρός ώσαν το Γιαμαλάκη
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο τυροκόμος Παύλος Παλιεράκης και το κατάστημα Έγγαλο στην Αθήνα απο το 1968
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ