Σάββατο, 20 Απριλίου 2019

Συνεχίζεται η Έκθεση φωτογραφίας “Λίλιθ, Εύα ή απλώς ΓΥΝΑΙΚΑ”: από τον Δήμο Χανίων στο Γιαλί Τζαμισί

Έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο: “Λίλιθ, Εύα ή απλώς ΓΥΝΑΙΚΑ” διοργανώνει ο Δήμος Χανίων από τις 15 έως τις 22 Απριλίου στο Γιαλί Τζαμισί. Τέσσερις Χανιώτες φωτογράφοι, ο Γιώργος Αναστασάκης, ο Σπύρος Ζερβουδάκης, ο Σάββας Κόης και ο Μανώλης Παπαδάκης προσπαθούν να εξερευνήσουν τη γυναικεία υπόσταση.
Η απεικόνιση της γυναικείας μορφής στην τέχνη χρονολογείται από τις απαρχές της ανθρώπινης προσπάθειας να αφήσει ένα ίχνος χάριν έκφρασης, τελετουργίας ή επικοινωνίας. Κινείται επίσης παράλληλα με τις Μυθολογίες της κάθε εποχής, άρα είναι διαχρονική, ανεξάρτητα με τη δομή της κοινωνίας, μητριαρχική ή πατριαρχική και το πολιτικό ή ιδεολογικό πλαίσιο που πάντοτε την καθόριζε.
Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης περιλαμβάνει σειρά ομιλιών, παρουσιάσεων, κ.α., στον χώρο της έκθεσης (Γιαλί Τζαμισί) και διαμορφώνεται ως εξής:
  • Δευτέρα 22/4/2019, στις 18.00: Συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία με την Άννα Μαϊλη,Παιδίατρο, πρ. Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου και τον Νίκο Βλαχάκη, Ψυχολόγο Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Χανίων.
  • p1

 Συνεχίζεται η Έκθεση φωτογραφίας “Λίλιθ, Εύα ή απλώς ΓΥΝΑΙΚΑ”: από τον Δήμο Χανίων στο Γιαλί Τζαμισί
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ