Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Με εργαζομένους των ΚΔΑΠ συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα

Με εργαζομένους των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, συναντήθηκε η υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου, επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο ενΑλλαγή», Λιάνα Σταρίδα.


Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθούν μόνιμες κοινωνικές δομές ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους δήμους, να υπάρξει σταθερή και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την λειτουργία τους, καθώς και μόνιμες θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για το προσωπικό.


«Στον δήμο Ηρακλείου υπάρχουν σήμερα 9 ΚΔΑΠ, που φιλοξενούν περίπου 890 παιδιά, την ώρα που οι αιτήσεις είναι τουλάχιστον τριπλάσιες. Το προσωπικό δεν επαρκεί και μετακινείται συνεχώς από δομή σε δομή. Τα ΚΔΑΠ στεγάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ακόμα και η θέρμανση δεν είναι εξασφαλισμένη» είπαν οι εργαζόμενοι.


Η Λιάνα ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τα προβλήματα που παρατηρούνται σε κάθε δομή του δήμου Ηρακλείου, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς σε καθημερινή βάση, αλλά και για τις δράσεις που υλοποιούνται στα ΚΔΑΠ. «Το έργο που επιτελείται σε αυτές τις δομές είναι εξαιρετικά σημαντικό. Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά να λύσουμε προβλήματα και να βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας των ΚΔΑΠ» τόνισε η Λιάνα. 
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ