Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

Συνάντηση Αντιδημάρχου Ηρακλείου Κοινωνικής Πολιτικής με Ύπατη Αρμοστεία

Κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας συναντήθηκε στο Ηράκλειο με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη, στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, εργαζόμενοι του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στο Ηράκλειο και η κ. Δήμητρα Καμπέλη εκ μέρους της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής παρουσίασε στα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας την πορεία του Προγράμματος ESTIA στο Ηράκλειο και στην Κρήτη, αναφέρθηκε στη λειτουργία του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών στο Δήμο Ηρακλείου και τους ενημέρωσε και για συλλογικότητες μεταναστών που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο.

Ακολούθησε συζήτηση επί ζητημάτων, που αφορούν σε πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και γενικότερα υπηκόους τρίτων χωρών και η Ύπατη Αρμοστεία εξέφρασε την επιθυμία για ακόμη πιο στενή συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση προσωπικού αλλά κυρίως σε θέματα που αντιμετωπίζουν συχνά και αφορούν πρόσφυγες και μετανάστες.
Τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας πρότειναν την πραγματοποίηση «Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου στο πλαίσιο Ενδυνάμωσης Δημοτικών Υπαλλήλων» στα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας αλλά και σε φορείς που εμπλέκονται σε ζητήματα προσφύγων και μεταναστών .
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για το νομικό καθεστώς διαφόρων ευαλωτων ομάδων (αιτούντες άσυλο, παιδιά, επιζήσασες/ώντες έμφυλης και σεξουαλικής βίας, θύματα βασανιστηριών, θύματα εμπορίας ανθρώπων ξενοφοβικές επιθέσεις) και βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση σχετικών ζητημάτων που προκύπτουν. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη αναφερόμενη στην πρόταση για το Σεμινάριο επεσήμανε ότι «θα συμβάλλει σημαντικά στην επιμόρφωση των Στελεχών των Κοινωνικών Υπηρεσιών και συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ενός διήμερου Σεμιναρίου εντός του Απριλίου 2019».
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ