Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019

Λαμπρός ο εορτασμός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της ΙεράπετραςΜε αναστάσιμη λαμπρότητα, ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και πάνδημη συμμετοχή πανηγύρισε τη Δευτέρα 29 Απριλίου ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως της Ιεράπετρας.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία έλαβε μέρος ο Ιερός Κλήρος της πόλεως. Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η «Πατριαρχική Απόδειξις επι τω Αγίω Πάσχα» της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

 
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη και τους λοιπούς παρισταμένους εκπροσώπους των Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας και ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους τους συμμετέχοντες στην πανήγυρη και ιδιαίτερα σε όλους όσοι φέρουν το όνομα του αγίου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της σεπτής εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στους κεντρικούς δρόμους της Ιεράπετρας.

Στην πομπή στους κεντρικούς δρόμους της Ιεράπετρας παιάνιζε κατάλληλα Φιλαρμονική του Δήμου, η οποία προπορεύονταν μαζί με προσκόπους του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας, και έλαβαν μέρος σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της πόλεως, οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος ευσεβών χριστιανών που και φέτος τίμησαν τον πολιούχο και προστάτη άγιο της πόλεως.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της ιεράς λιτάνευσης προσφέρθηκε κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα στην αίθουσα και στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού.

Στην πανήγυρη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, o Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Boυλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελαγία Πετράκη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών Υπηρεσιών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.», Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος πιστών.


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ