Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

“Λίλιθ, Εύα ή απλώς ΓΥΝΑΙΚΑ”: Έκθεση φωτογραφίας από τον Δήμο Χανίων στο Γιαλί Τζαμισί

Έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο: “Λίλιθ, Εύα ή απλώς ΓΥΝΑΙΚΑ” διοργανώνει ο Δήμος Χανίων από τις 15 έως τις 22 Απριλίου στο Γιαλί Τζαμισί. Τέσσερις Χανιώτες φωτογράφοι, ο Γιώργος Αναστασάκης, ο Σπύρος Ζερβουδάκης, ο Σάββας Κόης και ο Μανώλης Παπαδάκης προσπαθούν να εξερευνήσουν τη γυναικεία υπόσταση.
Η απεικόνιση της γυναικείας μορφής στην τέχνη χρονολογείται από τις απαρχές της ανθρώπινης προσπάθειας να αφήσει ένα ίχνος χάριν έκφρασης, τελετουργίας ή επικοινωνίας. Κινείται επίσης παράλληλα με τις Μυθολογίες της κάθε εποχής, άρα είναι διαχρονική, ανεξάρτητα με τη δομή της κοινωνίας, μητριαρχική ή πατριαρχική και το πολιτικό ή ιδεολογικό πλαίσιο που πάντοτε την καθόριζε.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 15/4/2019, στις 20.00. Στα εγκαίνια θα παρουσιαστεί η παράσταση "Η απλή μέθοδος των τριών". Πρόκειται για συλλογή τραγουδιών με αφορμή μια γυναικεία φωνή. Τραγουδάει η Μαρία Σαμπάνη, παίζουν: Γιάννης Γιαννακάκης (πιάνο) Γιώργος Πογιατζής (βιολί).
Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης περιλαμβάνει σειρά ομιλιών, παρουσιάσεων, κ.α., στον χώρο της έκθεσης (Γιαλί Τζαμισί) και διαμορφώνεται ως εξής:


  • Τετάρτη 17/4/2019, στις 18.00: Διοργάνωση ανοιχτής διαδραστικής συζήτησης, με θέμα τη σχέση της γυναίκας με το σώμα της (ορισμός εικόνας του σώματος, επιρροή στην ψυχολογία μας και σχετικές διαταραχές, άσκηση και ευεξία). Με τη Λίνα Ψούνη, PhD., Msc., Ψυχολόγο, Γυμνάστρια, και την Ελεάννα Κοκκίνη, Ψυχολόγο Α.Π.Θ., Msc. Sport and Exercise Psychology.

  • Πέμπτη 18/4/2019, στις 18.00: Σκιαγράφηση προφίλ δράστη σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση παιδιών. Με τη Μαρίνα Εμμανουήλ, Ψυχολόγο παιδιών και εφήβων, ειδική σε σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και τον Γρηγόρη Μαυριδάκη, Msc., PhD., Ψυχολόγο Γ.Π.Α.Δ.Κ.

  • Παρασκευή 19/4/2019, στις 18.00, Ορχηστρικά κομμάτια με θέμα τη γυναίκα και φόντο το ηλιοβασίλεμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων, στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμισί.

  • Δευτέρα 22/4/2019, στις 18.00: Συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία με την Άννα Μαϊλη,Παιδίατρο, πρ. Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου και τον Νίκο Βλαχάκη, Ψυχολόγο Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Χανίων.
  • p1

“Λίλιθ, Εύα ή απλώς ΓΥΝΑΙΚΑ”: Έκθεση φωτογραφίας από τον Δήμο Χανίων στο Γιαλί Τζαμισί
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ