Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, είναι συνδεδεμένη αναπόσπαστα, εδώ και δεκαετίες, με τους αγώνες των εργαζομένων: για την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, για αξιοπρεπείς συνθήκες απασχόλησης.
Η ανταγωνιστική οικονομία διεθνώς, η διαρκής εξέλιξη της τεχνολογίας (που αλλάζει καθοριστικά τις εργασιακές ανάγκες), οι μεγάλες γεωπολιτικές συγκρούσεις και ανακατατάξεις, δεν άφησαν ανεπηρέαστη καμία χώρα. Στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια των χρόνων της κρίσεως (μιας περιόδου που είχε ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις σε κάθε τομέα του τόπου μας), διογκώθηκε υπερβολικά η ανεργία, με άμεσες και οξύτατες συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο, καθιερώθηκε η μερική απασχόληση, και επιδεινώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις.


Με ακανθώδες και σήμερα για τον τόπο μας, το πρόβλημα της ανεργίας, οφείλουμε να στηρίξουμε το δικαίωμα στην εργασία, που αποτελεί την δημιουργική παρουσία του κάθε ανθρώπου μέσα στην κοινωνία. Στον Δήμο Ηρακλείου, βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, συνάμα, δεν έχουμε σταματήσει να διεκδικούμε επιτακτικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας.
Η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, προϋποθέτει την συνεργασία και την δράση όλων μας. Η συνολική και ουσιαστική πρόοδος της κοινωνίας μας θα επιτευχθεί με την σταθερή και μόνιμη εργασία όλων των πολιτών.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ