Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

Στο Αστυράκι βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας


Στο Αστυράκι βρέθηκε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, μαζί με τους ανθρώπους που πλαισιώνουν την παράταξή του «Το Μαλεβίζι Μπορεί», στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου διαβούλευσης του προγράμματος του συνδυασμού με τις τοπικές κοινωνίες. Σε δηλώσεις του ο Μενέλαος Μποκέας ανέφερε:


«Στο Αστυράκι, ένα σημαντικό οικισμό του ορεινού Μαλεβιζίου, φορείς και κάτοικοι λειτουργούν ως μια μεγάλη παρέα. Συνειδητοποίησαν νωρίς πως η σύνθεση και η συμμετοχή, μόνο οφέλη μπορεί να αποδώσει για την περιοχή τους. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας υποδέχτηκαν ζεστά. Μαζί μιλήσαμε για όλα όσα τους απασχολούν. Τις αγωνίες τους για το μέλλον του τόπου, τους προβληματισμούς τους για την αναπτυξιακή του ταυτότητα, τα όνειρά τους για το Μαλεβίζι που αγαπούν. 

Το βλέμμα τους όμως γεμίζει μια μεγάλη προσδοκία: να δουν ξανά τον τόπο τους ζωντανό, να ακούσουν ξανά τις φωνές των παιδιών τους στις γειτονιές, να ζήσουν ξανά τη ζεστασιά της δημιουργίας, επενδύοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Αυτό για εμάς είναι η μεγάλη πρόκληση για το Μαλεβίζι της επόμενης μέρας. Να σχεδιάσουμε στρατηγικά την αναπτυξιακή ταυτότητα του Δήμου μας, δημιουργώντας τις αναγκαίες συνθήκες, που θα συγκρατήσουν τους νέους στον τόπο τους. Να δημιουργήσουμε υπεραξίες που θα βασίζονται στα δυνατά χαρτιά της γης μας: τον πρωτογενή τομέα, το φυσικό περιβάλλον, τον τουρισμό, τον πολιτισμό. Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως στρατηγικές προτάσεις και ενέργειες ρεαλιστικές, που χτίζουν βήμα – βήμα, τα επιθυμητά αποτελέσματα».
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ