Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Ντροπή για τις πολιτισμένες άγιες ημέρες με τα πλαστικά χαμόγελα σας

Πολιτισμένες άγιες μέρες αγάπης με όλα  αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας, στο σπίτι μας, στην γειτονιά μας, στην δουλεία μας, και ίσως και στο μυαλό μας.
Ανθρωποι που υπάρχουν πίσω απο ενα ψεύτικο χαμόγελο, πλαστικό να χαιρετούν τον καθένα, ή και να αδιαφορούν.
Θέλουν να μας σώσουν... θέλουν να μας βοηθήσουν...για να προωθήσουν τον πολιτισμό μας, την ζωή μας σε καλύτερο επίπεδο .Ακούω συνεχώς την λέξη πολιτισμός και αρχίζω και νευριάζω όλο και πιο πολύ.
Πολιτισμένα να μου μιλάνε, να με σέβονται, να με ακούν, να με νοιάζονται, να θέλουν να με ξαναδούν, να θέλουν να με βοηθήσουν πρακτικά έναν έναν όπως λένε στα συνθήματα τους.
Η ειρωνία τους... η καρέκλα της εξουσίας, ο εξωγήινος κόσμος που ζουν, η έπαρση που τους διακατέχει, το ψεύτικο τους χαμόγελο που ευτυχώς η μάνα μου με έμαθε να το ξεχωρίζω απο το αληθινό.

Πολιτισμός με μισθούς 500 ευρώ, ελάτε να ζήσετε εσείς με 500 ευρώ, ελάτε να περάσουμε μια μέρα μαζί ή ένα μήνα με αυτά τα λεφτά και με όλες τις κοινωνικές παροχές που θα διαπιστώσετε κινούμενοι μαζί μας. 

Ζούμε σε μια χώρα που δεν αγαπάει τους πολίτες της, που δεν προσφέρει ισονομία αλλά ζητάει ισότητα.
Ελάτε να κάνουμε κύριοι, Υπουργοί, Δήμαρχοι, Περιφεριάρχες, Αντιδήμαρχοι, φορείς μία βόλτα στην πόλη του Ηρακλείου που ζώ, με κλειστά δεμένα μάτια να δείτε πως είναι να ζεί ένας τυφλός, ελάτε να κάνουμε μία βόλτα με ένα παιδικό καροτσάκι στα χέρια και με χιλίαδες σκέψεις στο μυαλό απο αγωνίες, χρέη, άγχος για το αύριο να δείτε πως είναι να κινείτε μια μάνα στους δρόμους. Η επιθετικότητα σας, η ειρωνία σας, η έπαρση σας και τα χιλιάρικα της τσέπης σας δεν επιτρέπουν να τα δείτε.
Διορισμένοι συμπολίτες, που οι ρίζες τους δεν τους αφήνουν να δουν στο μεθαύριο, 
Διαπλοκή και μίζες, μικρές ή μεγάλες σε κοινωνίες που γνωρίζονται, πρόσωπα που ποτέ δεν δούλεψαν στην ζωή τους και ζητούν να γίνουν μπροστάρηδες για να σώσουν την δική μας.

Που είναι ο πολιτισμός που τον κάνετε σημαία, απολίτιστες φιγούρες γιατί ανθρώπους δεν θέλω να σας λογού μαι.
Πότε αφήσατε τους νέους να κάνουν λάθος και δεν του κρίνατε, πότε βοηθήσατε τους νέους να πάνε παρακάτω και δεν κρυβόταν κάτι απο πίσω.
Πότε κάνατε εσείς νέοι, ξεχάσατε, γιατί μεγαλώσανε οι δουλείες σας. 
Τις αυτοκτονίες συναθρώπων μας τις μετρήσατε ή τις χαρακτηρίσατε αδυναμίες κάποιων, Την κατάθλιψη της κοινωνίας την καταλάβατε ή στα ψηλά φουσκωμένα μπαλκόνια δεν μπορείτε να τα δείτε.

Αγράμματοι.... έρχεστε τώρα και ζητάτε μας λέτε ότι θα μας σώσετε και ότι αυτό που κάνετε είναι το πιο σωστό και εμείς άλλοι αμόρφωτοι σας πιστεύουμε, ή γιατί φοβόμαστε απο την πλύση εγκεφάλου που μας κάνετε για τα χειρότερα... ποιά χειρότερα αλήθεια... ή γιατί η συνείδηση μας δεν επιτρέπει να αποκλίνουμε απο την γραμμή της οικογενείας που έχει ακόμα πολιτικές ρίζες, ή επειδή έχουμε χάσει την ΄πίστη μας και την ελπίδα μας, έχουμε κουραστεί.
Πηγαίνετε αυτές τις ημέρες στις εκκλησίες για να φανείτε... πηγαίνετε όμως και σε ένα μοναχικό εκκλησάκι ναεξομολογηθείτε, να ζητήσετε συγχώρεση, να προσβληθείτε, να αισθανθείτε μικροί.  
Τόσα τράβηξε αυτός ο τόπος και πάντα στην αντίσταση νίκησε, αλλά τον εχθρό τον έβλεπε, τον κοίταξε στα μάτια κάποιες φορές, ΤΩΡΑ ............. εχθρός είναι ο διπλανός μας, ο γείτονας μας, ο ίδιος ο ευατός μας από τις ενοχές που μας έχετε περάσει.Ποδοσφαιρικές ομάδες πέφτουν κατηγορία και ξεσηκωνόμαστε για μέρες
Εδώ παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας και εμείς φωνάζουμε σε οργανωμένες διαδηλώσεις 3 ωρών και γυρίζουμε στα σπίτια μας φοβούμενοι.
3 δραχμές διαφορά υπήρξε πρίν απο χρόνια στην πτώση της σταφίδας και παραλίγο να κάψουμε την Νομαρχεία Ηρακλείου, και σήμερα έχουν κόψει 200 και 300 και 500 ευρώ τους μισθούς και την επιβίωση μας και εμείς ακόμα δίνουμε 30 % ποσοστά.
Τι εκτιμήσαμε, τι εκτιμήσατε σε αυτή την χώρα, τα παιδιά της, τα μυαλά τους, την διάθεση τους να προσφέρουν και να μάθουν, πότε δώσατε την στήριξη σας σε κάθετι καινούργιο, που ο κουζουλός κρητικός πρότεινε.
Με ξένες πλάτες και με τζάκια κάνω και εγώ πολλά περισσότερα στην ζωή μου, με υπογραφές άλλων ανεβαίνω και εγώ σκαλοπάτια, με χρήματα που δεν μου ανήκουν εξαγοράζω και εγώ ζωές.
Με έλλειψη παιδείας που οργανωμένα γίνεται για την ημιμάθεια μας, τον διαρκή εκφοβισμό μας και την υποτέλεια μας δεν θα προχωρήσουμε μπροστά σκίας ένα βήμα...
Ο πολιτισμός μας τελειώνει, στο τέλος της βιτρίνας που χαζεύουμε...
Οι μικροπολιτικές που διαμορφώνουν την μάζα, για την ανάγκη τις φράσεις να την βγάλω εγώ και τι με νοιάζει αν καταστραφεί ο τόπος μου.

Ακούω συχνά πυκνά να μιλάμε για πολιτισμό, για καλύτερες ημέρες που ζητάμε να ζήσουμε , για καλύτερη ποιότητα ζωής, και για δημοκρατία.
Νιώθουμε δέος και σεβασμό όταν ακούμε να μιλάνε για τον Καζαντζάκη, σαν παράδειγμα αλλά όλοι αυτοί που κάνουν LIKE ή περίπου οι μισοί δεν έχουν ανοίξει ένα βιβλίο του.
Πράξε τα μισά απο ότι έλεγε για τους Ανθρώπους, στους Ανθρώπους.
Εχω να κερδίσω κάτι απο εσένα, σου μιλάω και σου χαμογελώ, δεν έχω... θα μείνω μόνο στο γεία σου !!!


Ακούω για τις ρίζες του συστήματος που είναι τόσο βαθειές ριζομένες στην ανυπαρξία αμόρφωτων, και αδούλευτων ανθρώπων που ελέγχουν το σήμερα.
Και το έλεγαν μαθουσάλες... που ο πολιτισμός τους τελειώνει στις ώρες που εκπροσωπούν.
Κοντόφθαλμοί συνάνθρωποι που καλά κρατούν, και εσύ νέε και μικρέ πολίτη δεν απλώνεις τα χέρια σου να τους τραβήξεις κάτω, δεν υψώνεις τους τόνους σου να ακουστείς, αλλά σκύβεις το κεφάλι σου απο ντροπή, νομίζοντας ότι δεν είσαι σπουδαίος.
Βλέπω την οδηγική μας συμπεριφορά, τον τρόπο που παρκάρουμε, την αδιαφορία για τον δίπλα μας, την έλλειψη αγάπης στον άγνωστο συνανθρωπο μας, Την προτίμηση μας στην μή.... ελληνική μας γλώσσα, που πηγάζει απο την αμορφωσία μας γιατί δεν μας την έμαθαν , δεν μας την δίδαξαν, ή πρέπει να την ξεχάσουμε στον βωμό της ευρωπαικής μοντερνιάς...βλέπω τα παιδικά προσωπάκια που κάποια κρύβουν, θλίψη και επιθυμία για κάτι καλύτερο και εσύ πλούσιε Ανθρώπε γυρνάς την πλάτη λές και θα τα πάρεις μαζί σου.


Είσαι στα κάτω σου όλοι σου γυρνούν την πλάτη, ανεβαίνεις σιγά σιγά... και αλήθεια ούτε ο ίδιος δεν ξέρεις που ανεβαίνεις και που θέλεις να πάς... και τότε όλοι σε αγαπάνε, αν βέβαια δεν σε έχουν φάει πριν ανέβεις.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ... ΠΟΛΗ ΑΙΩΝΩΝ 
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΑ
Η Δέσποινα Πλατανάκη η γυναίκα μπαρμπέρης απο τον Άγιο Νικόλαο
Η καλλιτέχνης Ελένη Περινού ζει στην δικιά της Ιθάκη στο Μαριδάτι του Παλαίκαστρου Δ. Σητείας
Γαύδος - Νίκος Λουγιάκης, στο τσιγαριαστό η «μαγκιά» είναι να μη βάλεις νερό
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ