Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Αυθεντικές εμπειρίες της Κρήτης από μαθητές του Λυκείου Μοχού με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης


Την μαθητική εικονική επιχείρηση που δημιούργησαν οι μαθητές του Λυκείου Μοχού με τη συμβολή και τη συνεργασία των καθηγητών τους, παρουσίασαν στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη. 
Πρόκειται για μια ηλεκτρονική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης (www.creta-xenia.com) ανάμεσα σε επισκέπτες και σε ντόπιους καθώς και υποστήριξης των ντόπιων να προσφέρουν αγαθά προς πώληση. 
«Αξίζετε θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, η οποία είναι ενδιαφέρουσα και δίνει ένα καλό παράδειγμα. Αυτό που φτιάχνετε σήμερα ως εικονική επιχείρηση για κάποιους από εσάς στο μέλλον μπορεί να είναι έμπνευση που θα οδηγήσει σε επαγγελματικές επιλογές και αποκατάσταση», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης συγχαίροντας τους νεαρούς μαθητές.  Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Πιστοποίησης Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων και το Λύκειο Μοχού συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας  Νέων (ΣΕΝ). Η επιχειρηματική ομάδα του σχολείου υλοποίησε την εικονική επιχείρηση με την ονομασία Creta-Xenia. Σκοπός της επιχείρησης είναι να συνδέσει τη ζήτηση βιωματικού – εμπειρικού τουρισμού με  την πρόσφορα αντίστοιχων αυθεντικών εμπειριών από ντόπιους με σεβασμό στο κοινωνικό περιβαλλοντικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Κρητικής γης.
Οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν το πρόγραμμα αυτό είναι: Βουζαξάκης Γεώργιος (Συντονιστής προγράμματος - οικονομολόγος),  Γιαννοπουλού  Ειρήνη  (Φιλόλογος)  και  Καγιαλής  Ανδρέας  (Χημικός).  Την προσπάθεια μας στηρίζει ένθερμα ο Διευθυντής του σχολείου Πυνηρτζής Γιώργος. Σύμβουλο τη επιχείρησης ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου ο κ. Μουντράκης Ευθύμιος, ο οποίος με τις γνώσεις του και την εμπειρία του στον τουρισμό εμπνέει τόσο τους μαθητές όσο και εμάς. Όλη η προσπάθεια στηρίζεται από το Δήμο Χερσονήσου, την Περιφέρεια Κρήτης και τους χορηγούς. 
Συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες: Πασχαλίδη Αναστασία-Μαρία, Παπουτσάκη Κυριακή, Διαμαντάκης Παύλος, Γεωργουλάκη Γεωργία, Χατζάκη Μαρία, Χαμαλάκης Ευάγγελος, Θαλασσινάκης Αντώνιος, Φρουδαράκη Μιχαέλα, Γιακουμάκης Αντώνιος, Σαρινάκης Γεώργιος. 
Οι σύνδεσμοι όπου παρουσιάζονται οι προσφερόμενες εμπειρίες καθώς και το σποτ της εικονικής επιχείρησης:
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι παλιοί νερόμυλοι στην περιοχή Λιναρές του χωριού Μυρσίνη
Ο Σάντολος του κοπελιού
Η ιστορική συνοικία της Αγίας Τριάδας στην πόλη του Ηρακλείου
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Σας παρουσιάζουμε με 450 φωτογραφίες την πόλη της Σητείας
Το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού στον Ψηλορείτη

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ