Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή «ΟΚΛΑΔΟΝ» της Αγγελικής Σπινθάκη σήμερα Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου

Στην εναρκτήρια Γενική Συνέλευση των φορέων για το πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στη Βενετσιάνικη κληρονομιά», συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου, δια του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού, κ. Ζαν Αντρέα Πάολο Γκαραντσίνι. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και έλαβε χώρα στο Τρεβίζο της Ιταλίας, την 17η και 18η Απριλίου.


Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν το Πανεπιστήμιο της Βενετίας, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, από την Ιταλία, την Κροατία, τη Σλοβενία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγιναν επαφές του εκπροσώπου του Δήμου Ηρακλείου, με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Ντομινιώτη και την πρέσβειρα Πολιτισμού του Συμβουλίου, κ. Παβάν –Βούλφ.
Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της συμμετοχής του, επιδιώκει την ανάδειξη όχι μόνον των μνημείων της ενετικής περιόδου, αλλά και ολόκληρης της σημαντικής για την πόλη εκείνης περιόδου, που γέννησε την Κρητική Αναγέννηση και τέκνα άξια, όπως ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος και ο Βιτσέντζος Κορνάρος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε η πρώτη επίσημη επιστημονική παρουσίαση της διαδρομής να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 350 χρόνια από την παράδοση της πόλης στους Τούρκους.
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ήθελα να μούνα γιατρός ώσαν το Γιαμαλάκη
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο Ελβετός - Κρητικός οδοντίατρος Julien Grivel
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ