Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

Το Θεατρικό έργο του John Osborn “Οργισμένα νιάτα” στις 9 Μαρτίου

Το Θεατροδρόμιο σε συνεργασία με τους Stravaganti Nuovi
Και την Περιφέρεια Κρήτης
Παρουσιάζουν το Θεατρικό έργο του John Osborn “Οργισμένα νιάτα”
Έχουμε την χαρά να καλέσουμε τον κόσμο του Ηρακλείου σε μια δωρεάν παράσταση σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης!Λίγα λόγια για το έργο: Τέσσερις νέες ηλικιακά περσόνες με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες και με έναν κοινό τίτλο: Οργισμένα Νιάτα. Στο έργο αυτό η οργή, ο θυμός, το υπαρξιακό άγχος και το μίσος, συμπλέκονται με την αγάπη, το πάθος και την ανυπομονησία της νιότης, κι αποβαίνουν εκρηκτικά που σκάνε, μετρώντας παράπλευρες απώλειες, κοινωνικές και συναισθηματικές. Κεφάλαια βιολογικής, κοινωνικής και ιστορικής φύσεως όπως ο γάμος εξ έρωτος, η φιλία, η ταξική πάλη, οι έμφυλες σχέσεις, η ενηλικίωση και η ατομική επανάσταση τίθενται υπό διαπραγμάτευση. 


Η ιστορία επαναλαμβάνεται, με τις συνήθειες να μην αλλάζουν εύκολα και τα συναισθήματα να κάνουν κύκλους. Εφημερίδες ατάκτως ριγμένες στο πάτωμα μετά από το διάβασμα ειδήσεων, κάνουν κρότο στο πέρασμα των ηρώων που τις πατούν, αφού τις διαβάζουν και τις ξαναδιαβάζουν στο πλαίσιο της Κυριακάτικης επαναλαμβανόμενης συνήθειας-ιεροτελεστίας, που καταλήγει ρινγκ ιδεολογικών συγκρούσεων και ηθικών αμφισβητήσεων.


Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Στρατάκη Όλγα Κρεμενιώτη Ζαχάρης Περογαμβράκης Τάσος Καισαρλής Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία Χρόνης Σαπουντζάκης Φωτογραφία Χρήστος Μανιώρος Βίντεο Μαρία Παπαδάκη Τεχνικός σκηνής Γιώργος Βελιδάκης Η Παράσταση θα γίνει το Σάββατο 9 Μαρτίου, στον θέατρικό Σταθμό Ηρακλείου.
Είσοδος Ελεύθερη
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Αφρικανικές οάσεις και κρυστάλλινα νερά στον νότο του Ρεθύμνου
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ