Σε εξέλιξη η εκδήλωση του ΕΣΔΑΚ για την απονομή του βραβείου «Βιργινία Μανασάκη». Δήλωση περιφερειάρχη Κρήτης Σταυρου Αρναουτάκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Σε εξέλιξη η εκδήλωση του ΕΣΔΑΚ για την απονομή του βραβείου «Βιργινία Μανασάκη». Δήλωση περιφερειάρχη Κρήτης Σταυρου ΑρναουτάκηΟ περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρευρίσκεται στην εκδήλωση του ΕΣΔΑΚ για την απονομή του βραβείου στη μνήμη της αείμνηστης Αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου.  


Ο κ. Αρναουτάκης έκανε την παρακάτω δήλωση: 
«Αξίζουν συγχαρητήρια στον ΕΣΔΑΚ για την πρωτοβουλία να καθιερώσει ένα βραβείο στην μνήμη της Βιργινίας Μανασάκη για όλα αυτά που έκανε όλα αυτά τα χρόνια. 
Πιστεύω απόλυτα πως αυτή δουλειά που εκείνη ξεκίνησε με τον ΕΣΔΑΚ, το Δήμο Ηρακλείου και την περιφέρεια Κρήτης, Μας έκανε να κατορθώσουμε και έχουμε ένα ολοκληρωμένο περιφερειακό σχεδιασμό για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και χαιρόμαστε που βλέπουμε τα πρώτα έργα τα οποία είχαν χρηματοδοτηθεί με μελέτες από την περιφέρεια Κρήτης και τώρα είμαστε σε διαδικασία δημοπράτησης. Έργα που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ € με στόχο να έχει Κρήτη ολοκληρωμένο Σχεδιασμό για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και να λύςει για τα επόμενα 25 χρόνια το πρόβλημα που ταλανίζει πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδος. Αιωνία η μνήμη της».  Να σημειωθεί πως η εκδήλωση απονομής του βραβείου «Βιργινία Μανασάκη» θεσπίστηκε από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ., στη μνήμη του στελέχους του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και της Περιφέρειας Κρήτης, Βιργινίας Μανασάκη.
Στη διαγωνιστική διαδικασία έλαβαν μέρος συνολικά 38 διδακτορικοί φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα με την Επιτροπή να καταλήγει ομόφωνα στην απονομή του βραβείου στον διδακτορικό φοιτητή Ηλία – Ιωάννη Παπαηλία. Η αξιολόγηση των αιτήσεων έγινε από Επιστημονική Επιτροπή που συστάθηκε γι’ αυτό τον σκοπό και στην  οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ., την Περιφέρεια Κρήτης, το ΤΕΕ/ΤΑΚ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης.

Post Top Ad

.............