Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Υπογραφή σύμβασης για τους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων για την περιοχή του Γαζίου

Το Γάζι αποκτά τους πλέον σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων στην Κρήτη – Αναβαθμίζεται η διαδικασία της αποκομιδής και η εικόνα των σημείων συγκέντρωσης – Κώστας Μαμουλάκης: Μετά την απομάκρυνση του αμαξοστασίου, τα νέα απορριμματοφόρα και τα νέα ρεύματα ανακύκλωσης, προχωράμε ένα ακόμα βήμα μπροστά


Τη σύμβαση για την τοποθέτηση τριών συστημάτων διπλών, υπόγειων κάδων απορριμμάτων πρόκειται να προμηθευτεί η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου για την ευρύτερη περιοχή του Γαζίου, με στόχο την βελτίωση της εικόνας αλλά και της λειτουργικότητας της αποκομιδής.

Πρόκειται για υπερσύγχρονα και αυτόματα σετ υπόγειων κάδων συνολικού προϋπολογισμού 223.200 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, που θα καλύπτουν σύμμεικτα απορρίμματα και ανακυκλώσιμα, διαβαθμισμένης συμπίεσης, τα οποία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες σε σημεία του Δήμου όπου υπάρχουν συστάδες κάδων που παρουσιάζουν μεγάλο όγκο και εκτεταμένη κατάληψη του οδοστρώματος. Τα συστήματα αυτά αναμένεται να συμβάλλουν στη γενικότερη αναβάθμιση της εικόνας των περιοχών αυτών, να αυξήσουν την αποθηκευτική δυνατότητα (ο κάθε κάδος θα είναι χωρητικότητας 1.100 lt) και να αποφεύγονται φαινόμενα διασποράς των απορριμμάτων στο οδόστρωμα καθώς και δυσάρεστων οσμών για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στην Αθήνα, από τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Τζεδάκη και Άρη Σαλούστρο ενώ αξίζει να τονιστεί ότι προβλέπεται τα συστήματα αυτά να μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα υπάρχοντα απορριμματοφόρα, χωρίς να χρειαστεί να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκη τόνισε: «Μετά την απομάκρυνση του αμαξοστασίου μας από την ανατολική είσοδο του Γαζίου, τα νέα απορριμματοφόρα που προμηθευτήκαμε, τους νέους κάδους και τα νέα ρεύματα ανακύκλωσης που αναπτύξαμε, προχωράμε ένα βήμα πιο μπροστά και φέρνουμε τους πρώτους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων. Αναβαθμίζουμε έτσι αισθητά την εικόνα σε σημεία της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου, βελτιώνουμε τη διαδικασία αποκομιδής και την ποιότητα ζωής κατοίκων και διερχομένων και αποκτούμε ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα, σε επίπεδο Κρήτης. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου, στους Αντιδημάρχους Δημήτρη Τζεδάκη και Άρη Σαλούστρο, όλα τα στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας και της τεχνικής μας υπηρεσίας για τον συγκεκριμένο σχεδιασμό».
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ