Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

Η Τοποθέτηση Μ. Μποκέα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου για ΑΗΣ Λινοπεραμάτων

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε χθες στο Μαλεβίζι, για το θέμα λειτουργίας των αεριοστροβιλικών μονάδων και τον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, παρέστη, συμμετείχε και εξέφρασε τη θέση του ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Στην τοποθέτησή του ο Μενέλαος Μποκέας κατέδειξε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ο Δήμος Μαλεβιζίου να λειτουργεί καταλυτικά, με ισχυρό πρωταγωνιστικό ρόλο και διεκδικητική παρουσία, προκειμένου να διαμορφώνει ο ίδιος τις εξελίξεις για την περιοχή. Ο Μενέλαος Μποκέας υπογράμμισε ότι η στάση αναμονής που χρόνια τώρα τηρεί η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, της δίνει τη θέση του θεατή των εξελίξεων.
 Επιπλέον, τόνισε ότι ο Δήμος οφείλει να λαμβάνει έγγραφες δεσμεύσεις, όχι να αρκείται σε προφορικές δηλώσεις. Στην κατεύθυνση αυτή ο Μενέλαος Μποκέας επεσήμανε ότι και τώρα ο Δήμος οφείλει να αναζητήσει έγγραφες δεσμεύσεις από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη, ενώ αναφέρθηκε ξανά και στο περιβαλλοντικό ζήτημα που εγείρεται στη Δαμάστα.
Παράλληλα, υπογράμμισε το έλλειμμα διεκδίκησης σε αντισταθμιστικά οφέλη για τους κατοίκους του Δήμου, η περιοχή του οποίου συνεχίζει να επιβαρύνεται, προκειμένου  να διασφαλιστεί η επάρκεια ηλεκτροδότησης του νησιού. Τέλος, ο Μενέλαος Μποκέας ζήτησε ενιαία συλλογική δράση, με ξεκάθαρες κινήσεις και σχέδιο για το περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό μέλλον του τόπου.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Έτος 1927 το δράμα των παιδιών στην Σπιναλόγκα άν και ήταν υγιή
Τα κρητικά έπιπλα των σπιτιών περασμένων δεκαετιών
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ