Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει σήμερα Δευτέρα στο Ηράκλειο την ταινία Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ALICE IN THE CITIES (1974, 112') τη Δευτέρα 4/3/2019 στις 22:00 στον Κινηματογράφο Αστόρια.
Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ALICE IN THE CITIES (1974, 112')
Σκην: Βιμ Βέντερς Πρωτ: Ρούντιγκερ Βόγκλερ, Γιέλα Ροτλάντερ


Ο Φίλιπ έχει έρθει στην Αμερική των '70 για να ζήσει την περιπέτεια, την περιπλάνηση που οδηγεί στην έμπνευση, στην τέχνη, το «όνειρο». Οι προσδοκίες του διαψεύδονται και η επιστροφή στην Ευρώπη είναι πλέον μονόδρομος. Στο αεροδρόμιο, λίγο πριν την απογείωση, μία μητέρα αφήνει την εννιάχρονη κόρη της την Άλις στην 
«προσωρινή κηδεμονία» του και εξαφανίζεται. Όλα ανατρέπονται και ο ήρωας ξεκινά ένα διαφορετικό ταξίδι αναζήτησης με συνοδοιπόρο την αθωότητα και την καθαρότητα της ματι� �ς του νεαρού κοριτσιού. 

Το παράξενο δίδυμο αναζητά τη γιαγιά της Άλις διασχίζοντας τις ευρωπαϊκές πόλεις που γίνονται σταθμοί της ωρίμανσης των ηρώων, σ’ ένα ταξίδι επιστροφής στους τόπους των συναισθημάτων, αποτυπωμένων με λεπταίσθητη κινηματογραφία από τον φακό του Βέντερς, μέχρι την οριστική επιστροφή στο προσωπικό τους κέντρο. Η ταινία αποτελεί τον προάγγελο του εμβληματικού «Παρίσι, Τέξας».
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............