Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΠΑΚΙ ΚΡΗΤΗΣ

Πεντανόστιμη σούπα που θα φτιάξετε πολύ εύκολα με βασικά υλικά το καρότο και κρητικό απάκι. Θα τη γαρνίρετε με μαϊντανό, λίγο απάκι και δροσερό γιαούρτι.

Διαβάστε τη συνταγή για την καροτόσουπα με απάκι Κρήτης:
Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας : 10m
Χρόνος ψησίματος : 60m
Έτοιμο σε : 1:10 h
Υλικά συνταγής:
  • 1 κιλό καρότα τρυφερά, σε μέτρια κομμάτια
  • 250γρ. απάκι Κρήτης, σε μικρά καρέ
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια, σε ψιλά καρέ
  • 2 πατάτες μέτριες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
  • 1200ml ζωμό κρέατος (ή λαχανικών)
  • 1 κρόκο αβγού
  • 100γρ. γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα:
  • 4 – 6 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 3 κουτ. σούπας φύλλα από μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • http://www.fimes.gr/
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    Έτος 1941 και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον Λαβύρινθο της Μεσσαράς
    Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
    Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

    ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ