Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Ο Δήμος Ηρακλείου στο επίσημο Φόρουμ της Ε.Ε στη Ρουμανία για την ενίσχυση της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

Μεγάλη τιμή για το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα αποτελεί η συμμετοχή της πόλης στο επίσημο Φόρουμ της Ρομανικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται 22-24 Μαρτίου 2109 στην πόλη Κλουζ-Ναπόκα, κοντά στα σύνορα με τη Μολδαβια, με θέμα: «Δημιουργία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στις Ευρωπαϊκές πόλεις».Έπειτα από κοινή πρόσκληση της Κυβέρνησης της Ρουμανίας και του Δικτύου Startup Cities' Europe Partnership, του οποίου το Ηράκλειο έγινε μέλος τον περασμένο Νοέμβριο, o Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και επικοινωνίας Gian Andrea Garancini που εκπροσώπησε το Δήμο Ηρακλείου, παρουσίασε την ιδιαίτερη περίπτωση του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Συγκεκριμένα στην ομιλία του τόνισε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών η ύπαρξη δυνατού οικονομικού και τεχνολογικού οικοσυστήματος που αποτελείται από το ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, το Πολυτεχνείο, και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατατάσσει το Ηράκλειο στις πιο αναπτυσσόμενες περιοχές της Ευρώπης με έμφαση στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και καινοτομία.

Η συμμετοχή του Ηρακλείου στο πανευρωπαϊκό δίκτυο των πόλεων start-up καθώς και η επικείμενη συνεργασία με το ΙΤΕ και με το Τεχνολογικό Πάρκο θα επιτρέψουν στο νησί μας να εξειδικευτεί στους τομείς του τουρισμού και της αγροδιατροφής αξιοποιώντας στα μέγιστα τις διεθνές συνεργασίες καθώς και τα κονδύλια από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κ. Garancini είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Ευρωπαία Επίτροπο κ. Μαρία Γκαμπριέλ, αρμόδια για την Ψηφιακή Αγορά της ΕΕ, τον Δήμαρχο της Κλουζ-Ναπόκα κ. Εμίλ Μπλοτς και με εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών θεσμών.Στόχος είναι, σε συνεργασία με το ΙΤΕ, το Τεχνολογικό Πάρκο, την Περιφέρεια, το Επιμελητήριο και το Σύλλογο Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, να διοργανωθεί το καλοκαίρι από το Δήμο Ηρακλείου μια συνάντηση του Πανευρωπαϊκού δικτύου των πόλεων νεοφυούς επιχειρηματικότητας ώστε να διευκολυνθούν οι εν δυνάμει επιχειρηματίες και να αναλυθούν όλα τα πρακτικά βήματα για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων στον τουρισμό και στον τομέα του agrofood.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ