Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης

Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε την Βασιλική του Αγίου Μάρκου, κέρδισε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, στη συναυλία που έδωσε το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου.


Παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, η Συμφωνική ερμήνευε τα έργα: «Το Καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint – Saens, «Τη Συμφωνία των παιχνιδιών» του L. Mozart και «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» του Johann Stauss, υπό την διεύθυνση της Safira Anzous Ramos. Στο πιάνο κέρδισαν τις εντυπώσεις οι νεαροί σολίστες Γιάννης Μπουφίδης και Ροδάνθη Δασκαλάκη.
Αφηγήτρια στο καρναβάλι των ζώων ήταν η Ευαγγελία Ορφανουδάκη.
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, δημιουργήθηκε το 2016 και με την βοήθεια καταξιωμένων μουσικών και του διεθνούς φήμης μαέστρου Μίλτου Λογιάδη έχει κατορθώσει να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για την πόλη μας, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στα μουσικά ταλέντα της Κρήτης να αποκτήσουν συμφωνική παιδεία.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του: «Η πρόοδος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης είναι διαρκής και εντυπωσιακή. Ο Δήμος Ηρακλείου θα συνεχίζει να στηρίζει αυτή την προσπάθεια, καθώς η ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού που διαθέτουμε αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της πολιτικής μας στον τομέα του Πολιτισμού».
Στη συναυλία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Επικοινωνίας Gian Andrea Garancini.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............