Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

Η Σεχραζάτ και οι Χίλιες και μια νύχτες στις Φυλλοσοφίες!


Η Σεχραζάτ και οι χίλιες και μια νύχτες ζωντανεύουν στις Φυλλο…σοφίες!

Εκτάκτως ….μόνο για τούτη την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 17.00 στις Φυλλο...σοφίες, στο ιστορικό καφέ της πόλης, το παραμύθι : Η Σεχραζάτ και οι χίλιες και μια νύχτες από την Ελένη Μπετεινάκη!

Ήταν μια φορά και δυο καιροί, τόσο παλιά που κανένας δεν θυμάται πως ξεκίνησε τούτη η ιστορία, ένας σουλτάνος που δεν αγαπούσε καθόλου τις γυναίκες. Ο Σαχριάρ δεν αγαπούσε ούτε τα φυτά, ούτε τα πουλιά, εκτός από τις κότες τις ψητές. Κλεισμένος μέσα στο παλάτι του δεν γνώριζε καθόλου τους ανθρώπους του βασιλείου του και γι αυτό τους μισούσε, όλους. Κι επειδή βαριόταν πολύ, καταδίκαζε σε θάνατο όποιον βρισκόταν μπροστά στο δρόμο του. Μια από τις γυναίκες που ήθελε να της πάρει τη ζωή ήταν και η πανέμορφη Σρεχραζάτ που ξεκίνησε από το πρώτο βράδυ που τον γνώρισε να του λέει ιστορίες, για τον Αλαντίν, τον Σεβάχ τον θαλασσινό και για …άλλες χίλιες νύχτες δεν σταμάτησε να τον μαγεύει με το λόγο της.
Η συνέχεια από την Ελένη Μπετεινάκη που θα αφηγηθεί την ιστορία της Σεχραζάτ, του Αλαντίν και με τις κούκλες της θα ζωντανέψουν όλη την μαγεία των πιο παλαιών ιστοριών της Ανατολής.


Να είστε εκεί να «μπούμε» στο λυχνάρι του Αλαντίν φτιάχνοντας τις δικές μας επιθυμίες μέσα από μια δραστηριότητα μαγική!
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ