Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019

ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ



Υλικά


• 500 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα και προβρασμένα
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μισοφέγγαρα
• 2 σκελίδες σκόρδου «σπασμένες»
• 150 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 1 κ. σούπας τοματοπολτό
• 100 ml.παρθένο ελαιόλαδο
• 3 κλαράκια δενδρολίβανο
• 2 δαφνόφυλλα
• 2 μικρές καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκομμένες
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Έχουμε μουλιάσει για 8 ώρες τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό και στη συνέχεια τα βράζουμε σε νερό που ίσα ίσα να τα σκεπάζει. Ξαφρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν). 

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό. Ακολούθως τα αραδιάζουμε στη γάστρα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, τον τοματοπολτό, το ελαιόλαδο και το ζωμό. 

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε επίσης τις πιπερίτσες, τα δαφνόφυλλα, το δενδρολίβανο και τέλος φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. 

Κλείνουμε αεροστεγώς τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 40-45 λεπτά της ώρας.




ΠΗΓΗ: http://flashnews.gr/
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............