Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

Τα Ανώγεια και η Κρήτη αποχαιρέτισαν τον μεγάλο κρητικό λυράρη και δάσκαλο της Κρητικής μουσικής Γιώργη Καλομοίρη - Γιωργαντό.


Τα Ανώγεια και η Κρήτη αποχαιρέτισαν τον μεγάλο κρητικό λυράρη και δάσκαλο της Κρητικής μουσικής Γιώργη Καλομοίρη - Γιωργαντό.
Πλήθος κόσμου Συγγενών, χωριανών, φίλων και Κρητικών καλλιτεχνών είπαν το τελευταίο αντίο με λύρες, και μαντινάδες που συγκίνησαν όλους όσους βρέθηκαν στο νεκροταφείο των Ανωγείων.΄


Ο Λευτέρης Καλομοίρης - ο Ντελικανής των Ανωγείων με μαντινάδες που προκάλεσαν συγκινησιακό φόρτο είπε το δικό του αντίο στον αθάνατο λυράρη της Κρητικής μουσικής.
Ο Νικηφόρος Αεράκης φανερά συγκινημένος και σπαστά λόγια πάνω απο το φέρετρο αποχαιρέτησε τον Γιώργη Καλομοίρη με μια μαντινάδα

Εξέχασες τη λύρα σου να πάρεις είς στον Άδη
Ο Ψαρονίκος είναι κιά... και θα σου δώσει άλλη

Σε συγκινησιακά ατμόσφαιρα και με μαντινάδες νωρίτερα πλήθος κόσμου στον μικρό ιερό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο έσπευσε ( δείτε εδώ ) να αποχαιρετήσει τον μεγάλο λυράρη.

Ο μεγάλος Κρητικός λυράρης ( δείτε εδώ ) "έφυγε" από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Φεβρουαριου σε ηλικία 88 ετών στο Βενιζέλειο, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Αφρικανικές οάσεις και κρυστάλλινα νερά στον νότο του Ρεθύμνου
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ