Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εργασίες του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου «Ηράκλειο … Η Πόλη που Μαθαίνει, Συνέργειες για την προώθηση της Διά Βίου Μάθησης».


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου στο Ηράκλειο το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο «Ηράκλειο … Η Πόλη που Μαθαίνει, Συνέργειες για την προώθηση της Διά Βίου Μάθησης» που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου.Τις εργασίες του συνεδρίου φιλοξένησε το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού, της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Μαρίας Αικατερίνης Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα, του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Γιώργου Βλαχάκη της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Αριστέας Πλεύρη και του κ. Κωνσταντίνου Παγκράτη, συμβούλου και εκπροσώπου του Διευθυντή του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO στο Αμβούργο.
Το συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του νησιού, φορέων της εκπαίδευσης και πλήθος κόσμου.
Σκοπός του συνεδρίου ήταν μεταξύ άλλων η ανάδειξη και διαμόρφωση μαθησιακής κουλτούρας συνεργασίας, η διασύνδεση των φορέων μάθησης, η κοινή διαμόρφωση ενιαίου περιεχομένου στόχων και στρατηγικής τα οποία θα είναι ορατά από τους πολίτες, η ανάδειξη πρωτοβουλιών πολιτών, μέσα από τις δράσεις μάθησης, τη συσπείρωση και την υποστήριξή τους από τους φορείς μάθησης.

Επίσης η δημιουργία ενός διαρκούς φόρουμ πολιτών μέσα από τις μαθησιακές ομάδες, οι οποίες θα οδηγούν στη νέα γνώση, θα παρέχουν ικανότητες και θα διαμορφώνουν τις στάσεις που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής της πόλης.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............