Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εργασίες του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου «Ηράκλειο … Η Πόλη που Μαθαίνει, Συνέργειες για την προώθηση της Διά Βίου Μάθησης».


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου στο Ηράκλειο το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο «Ηράκλειο … Η Πόλη που Μαθαίνει, Συνέργειες για την προώθηση της Διά Βίου Μάθησης» που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου.Τις εργασίες του συνεδρίου φιλοξένησε το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού, της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Μαρίας Αικατερίνης Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα, του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Γιώργου Βλαχάκη της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Αριστέας Πλεύρη και του κ. Κωνσταντίνου Παγκράτη, συμβούλου και εκπροσώπου του Διευθυντή του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO στο Αμβούργο.
Το συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του νησιού, φορέων της εκπαίδευσης και πλήθος κόσμου.
Σκοπός του συνεδρίου ήταν μεταξύ άλλων η ανάδειξη και διαμόρφωση μαθησιακής κουλτούρας συνεργασίας, η διασύνδεση των φορέων μάθησης, η κοινή διαμόρφωση ενιαίου περιεχομένου στόχων και στρατηγικής τα οποία θα είναι ορατά από τους πολίτες, η ανάδειξη πρωτοβουλιών πολιτών, μέσα από τις δράσεις μάθησης, τη συσπείρωση και την υποστήριξή τους από τους φορείς μάθησης.

Επίσης η δημιουργία ενός διαρκούς φόρουμ πολιτών μέσα από τις μαθησιακές ομάδες, οι οποίες θα οδηγούν στη νέα γνώση, θα παρέχουν ικανότητες και θα διαμορφώνουν τις στάσεις που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής της πόλης.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ