Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

Βιωματικά σεμινάρια στο Ηράκλειο από την UNICEF

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, το «Δίκτυο Πόλεων», σε συνεργασία με την UNICEF Refugee and MigrantResponse in Greece και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης (Γραφείο Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων), διοργανώνουν βιωματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Ηράκλειο , για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για δημοτικούς υπαλλήλους και Μέλη & Συνεργάτες του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, οι οποίοι έρχονται σε άμεση επαφή με την κοινότητα των προσφύγων & των μεταναστών.

Τα σεμινάρια ξεκίνησαν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
* 2ο Σεμινάριο: «Δουλεύοντας με τα δικά μας στερεότυπα», Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 17.00 – 21.00 (δύο ομάδες συμμετεχόντων), σε αίθουσα των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9
* 3ο Σεμινάριο: «Ένα Σχολείο για Όλους: Εργαλεία, Στρατηγικές και Μέθοδοι Διδασκαλίας και Μάθησης για πολυδύναμες, πολυπολιτισμικές τάξεις. Προκλήσεις και Δυναμικές», Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, ώρα 17.00 – 21.00, στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Ταγματάρχη Γιακουμάκη 41, Μασταμπάς (πλησίον της Μεγάλου Αλεξάνδρου).Τι είναι το «Δίκτυο Πόλεων»

Ο Δήμος Ηρακλείου, μετά από πρόσκληση/πρόταση του Δήμου Αθηναίων και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (Ιανουάριος 2018) «υιοθέτησε» το Μνημόνιο Συνεργασίας των Δήμων Αθηναίων & Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία ενός κοινού πλαισίου συνεργασίας, με σκοπό την οργάνωση και την υλοποίηση συντονισμένων δράσεων και παρεμβάσεων για το προσφυγικό ζήτημα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και την ανάπτυξη πολιτικών κοινωνικής ένταξης προσφύγων.
Δημιουργήθηκε ένα «Δίκτυο Πόλεων» με τη συμμετοχή δώδεκα Δήμων (Αθήνα, Άγιος Δημήτριος Αττικής, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Λάρισα, Λιβαδειά, Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, Πειραιάς, Τρίκαλα, Τρίπολη), στους οποίους φιλοξενείται μεγάλος αριθμός προσφύγων.
Στόχος του «Δικτύου» είναι ο σχηματισμός μιας πολυφωνικής μεν, ενιαίας δε, πλατφόρμας, η οποία θα εκφράζει και θα προάγει τη φωνή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε εθνικό επίπεδο, για ζητήματα ένταξης προσφύγων και μεταναστών.
Στο «Δίκτυο Πόλεων» ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής (Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης και Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής). Επίσης, στο Δίκτυο Πόλεων συμμετέχει και η Αναπτυξιακή ΑΑΕ Ηρακλείου, η οποία υλοποιεί στο Ηράκλειο το Πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας "ΕΣΤΙΑ - φιλοξενία οικογενειών προσφύγων».
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............