Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ενημέρωσε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου για το πρόγραμμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέα Ζώρα είχε το πρωί της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Δήμου στην Τάμπα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με την Τάμπα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στον κ. Ζώρα συμφωνήθηκε και η συνεργασία του University of South Florida με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε επίπεδο ,κυρίως, ιατρικών σχολών.Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου η συνεργασία αυτή προβλέπει μεταξύ άλλων την ανταλλαγή φοιτητών, την κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης από τους Έλληνες φοιτητές ενός εκ των μεγαλύτερων εξομοιωτών εγχειρήσεων στον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται στο USF.
Εντός του 2019, αντιπροσωπεία του αμερικανικού πανεπιστημίου αναμένεται να έρθει στην Κρήτη για να σφραγιστεί και τυπικά η συνεργασία.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Όπως έχουμε πει και κι άλλες φορές, το Ηράκλειο γίνεται μια εξωστρεφής πόλη που συνομιλεί και συνεργάζεται με πόλεις από ολόκληρο τον κόσμο. Και αυτή η συνεργασία επεκτείνεται σε πολλούς τομείς, εν προκειμένω στον ερευνητικό και στον εκπαιδευτικό. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική και αμοιβαία επωφελή την συμφωνία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο University of South Florida, η οποία ευελπιστούμε να προχωρήσει απρόσκοπτα»
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ