Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ενημέρωσε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου για το πρόγραμμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέα Ζώρα είχε το πρωί της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Δήμου στην Τάμπα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με την Τάμπα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στον κ. Ζώρα συμφωνήθηκε και η συνεργασία του University of South Florida με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε επίπεδο ,κυρίως, ιατρικών σχολών.Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου η συνεργασία αυτή προβλέπει μεταξύ άλλων την ανταλλαγή φοιτητών, την κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης από τους Έλληνες φοιτητές ενός εκ των μεγαλύτερων εξομοιωτών εγχειρήσεων στον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται στο USF.
Εντός του 2019, αντιπροσωπεία του αμερικανικού πανεπιστημίου αναμένεται να έρθει στην Κρήτη για να σφραγιστεί και τυπικά η συνεργασία.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Όπως έχουμε πει και κι άλλες φορές, το Ηράκλειο γίνεται μια εξωστρεφής πόλη που συνομιλεί και συνεργάζεται με πόλεις από ολόκληρο τον κόσμο. Και αυτή η συνεργασία επεκτείνεται σε πολλούς τομείς, εν προκειμένω στον ερευνητικό και στον εκπαιδευτικό. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική και αμοιβαία επωφελή την συμφωνία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο University of South Florida, η οποία ευελπιστούμε να προχωρήσει απρόσκοπτα»
ΠΡΟΣΩΠΑ
Η Δέσποινα Πλατανάκη η γυναίκα μπαρμπέρης απο τον Άγιο Νικόλαο
Η καλλιτέχνης Ελένη Περινού ζει στην δικιά της Ιθάκη στο Μαριδάτι του Παλαίκαστρου Δ. Σητείας
Γαύδος - Νίκος Λουγιάκης, στο τσιγαριαστό η «μαγκιά» είναι να μη βάλεις νερό
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ