Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Με δυναμικό παρόν η συμμετοχή του ΓΕΛ Μοχού στην μαθητική έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement Greece

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της μαθητικής επιχείρησης CretaXeniaAuthenticExperi-ences του ΓΕΛ Μοχού στην μαθητική έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement Greece που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.


Η μαθητική επιχειρηματική ομάδα βρισκόταν στο περίπτερο καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επισκεπτών, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πε-ριηγηθήκαν στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα παροχής αυθεντικών εμπειριών σε ταξιδιώτες στην Κρή-τη. Στο περίπτερό μας προβλήθηκαν και παραδοσιακά προϊόντα που σχετίζονται με τις παρεχόμενες τα-ξιδιωτικές εμπειρίες.
Επρόκειτο για μια μοναδική εμπειρία που βίωσαν με ενθουσιασμό μαθητές και υπεύθυνοι εκπαιδευ-τικοί. Η μαθητική επιχειρηματική ομάδα του ΓΕΛ Μοχού δικτυώθηκε και γνωρίστηκε με μικρούς «επι-χειρηματίες» άλλων σχολείων και της δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσει την ανταπόκριση του κοινού και της κριτικής επιτροπής στην ηλεκτρονική επιχείρησή της.

Στο περίπτερο μας παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Χερσονήσου η κα. Πλευράκη Δέσποινα, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, η οποία με την παρουσία της και την υποστήριξή της συνέβαλε τα μέγιστα στη διάρκεια της έκθεσης.
Σε συνέχεια της μαθητικής έκθεσης, η μαθητική επιχείρηση του ΓΕΛ Μοχού, CretaXeniaAuthen-ticExperiences, θα συμμετέχει στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2019 καταθέτοντας στην κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece τα επιχειρηματικά της σχέδια (business plan) προκειμένου να αναδειχθεί μέσα στις 10 καλύτερες Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Ελλάδας. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe, στον οποίο θα συμμετέχουν 40 χώρες- και θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πόλη Λίλ της Γαλλίας.
Το όλο εγχείρημα μας βρήκε θερμούς στηρικτές και συνεργάτες, την Περιφέρεια Κρήτης, τον κ. Πι-τσούλη Γεώργιο, (Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου), τον Δήμο Χερσονήσου, τον κ. Μαστοράκη Ιω-άννη (Δήμαρχο), την Αντιδημαρχία Τουρισμού και Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου, τον κ. Μου-ντράκη Ευθύμιο.
Ευχαριστούμε, επίσης, τους χορηγούς μας , Computer View.gr, La Rocca, Kύβο, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Μοχού, το Πολιτιστικό Σύλλογο Μοχού ¨Η Πρόοδος¨, το Σύλλογο Μοχού ¨Ξυνόχοντρος και Μουζουδιά¨.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Γιώργος Πυνηρτζής
ΠΕ11 & ΠΕ80
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ