Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ενημερώσεις στα σχολεία από την «Πράσινη Ομάδα» του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Η «Πράσινη Ομάδα» του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις ενημερώσεις στους μαθητές των σχολικών μονάδων, με στόχο την ευαισθητοποίηση για ζητήματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.


Με την νέα αυτή εκστρατεία που ξεκίνησε στα τέλη του 2018, ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. στοχεύει στην ενημέρωση των παιδιών – και μέσω αυτών, των γονιών – για τον σωστό τρόπο διαλογής στην πηγή, ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας. Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε σχολεία, συλλόγους και φορείς στους Δήμους – μέλη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και μέσα από αυτές, αναλύεται – με διαφορετικό τρόπο σε κάθε κοινό – η γενικότερη φιλοσοφία και η αναγκαιότητα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Η όλη προσπάθεια ενισχύεται και με διαδραστικό παιχνίδι, παρουσίαση επιτυχημένων παραδειγμάτων κυκλικής οικονομίας, αλλά και κάθε άλλο στοιχείο που την κάνει πιο κατανοητή.


«Συνεχίζουμε και βλέπουμε με χαρά το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από τους εκπαιδευτικούς για σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση, αλλά και την πολύ καλή δουλειά που και οι ίδιοι έχουν κάνει στα σχολεία τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος: Να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά για τους τρόπους διαλογής στην πηγή, τις μεθόδους ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας, τα οφέλη αλλά και την αναγκαιότητα να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τόπου μας. Έτσι δημιουργούμε αυτό το δίκτυο των μικρών «Πρεσβευτών» της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας και προσκαλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο φορέα και σύλλογο που το επιθυμεί, να ενισχύσει την προσπάθεια, να συμμετάσχει στις ενημερωτικές εκδηλώσεις και να βοηθήσει να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, έναν πλανήτη λίγο καλύτερο απ’ ό,τι παραλάβαμε».

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε σύλλογο και φορέα που επιθυμεί να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω emailστο esdak@otenet.gr.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Κατσαμάς – Τριαλώνη στο πλευρό Μποκέα για το τοπικό Γαζίου
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............