Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Ημέρες Φωτογραφίας: Ο Μανώλης Καραταράκης στο Πολύκεντρο

Η πορεία και το έργο του ερασιτέχνη φωτογράφου Μανώλη Καραταράκη, παρουσιάζεται στην έκτη κατά σειρά «Ημέρα Φωτογραφίας», που οργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, την Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2).


Ο Μανώλης Καραταράκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, όπου ζει και εργάζεται, και το ενδιαφέρον του για την καλλιτεχνική φωτογραφία χρονολογείται από τα γυμνασιακά του χρόνια. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του, παρακολούθησε την σχολή φωτογραφίας ΑΚΤΟ, ασχολούμενος αρχικά με την αναλογική φωτογραφία, ενώ εδώ και 15 περίπου χρόνια στράφηκε πλέον στην ψηφιακή. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα τελευταία δε τέσσερα χρόνια διδάσκει φωτογραφία στην πόλη του. Επίσης διοργανώνει πολλές παρουσιάσεις άλλων φωτογράφων για τους μαθητές του, οι οποίες είναι ανοικτές και για το κοινό. Τους καλοκαιρινούς μήνες, από τις αρχές Ιουλίου έως τα μέσα του Οκτώβρη, διοργανώνει μαζί με τους μαθητές του υπαίθριες εκθέσεις σημαντικών φωτογράφων σε μικρά και γραφικά στενά της πόλης, που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον και την θερμή υποστήριξη τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του Ρεθύμνου. Δείγματα του έργου που θα παρουσιαστεί μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.manoliskaratarakis.com.


Υπενθυμίζουμε ότι οι «Ημέρες Φωτογραφίας» οργανώνονται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Εθελοντισμού, και στοχεύουν στην ανάδειξη του έργου καλλιτεχνών φωτογράφων, που ζουν και εργάζονται στην Κρήτη.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι παλιοί νερόμυλοι στην περιοχή Λιναρές του χωριού Μυρσίνη
Ο Σάντολος του κοπελιού
Η ιστορική συνοικία της Αγίας Τριάδας στην πόλη του Ηρακλείου
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Σας παρουσιάζουμε με 450 φωτογραφίες την πόλη της Σητείας
Το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού στον Ψηλορείτη

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ