Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

Έξι μικρά λεωφορεία για τη μετακίνηση ΑμεΑ στην Κρήτη με απόφαση της Περιφέρειας


O περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ενέκρινε το ποσό των 640.000 ευρώ για την αγορά 6 νέων μικρών λεωφορείων (βαν) με τα οποία θα μεταφέρονται περισσότερα από 250 παιδιά από και προς τις κοινωνικές δομές ΑμεΑ όπου εξυπηρετούνται.
Ο περιφερειάρχης υπέγραψε τη σχετική απόφαση για τη χρηματοδότηση με πόρους του Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» -η οποία αφορά τέσσερα κέντρα στήριξης Ατόμων με Αναπηρία- με το ποσό των 639.220 ευρώ για την αγορά των οχημάτων που θα μεταφέρουν τα εξυπηρετούμενα άτομα των δομών, στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής  καταπολέμησης της φτώχειας και κοινωνικής ένταξης. 


Η προμήθεια των οχημάτων συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορούν την Ένωση Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων απροσαρμόστων ατόμων - Κέντρο ειδικών παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή», το Σύλλογο Δικαίωμα στη Ζωή, το Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας & Παιδείας Δήμου Μαλεβιζίου (ΔΟΚΑΠΠΑΜ) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με αυτιστικά στοιχεία και Νοητική Στέρηση «Η Μεγαλόχαρη».  
Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί μέσα από αυτή τη συνεργασία ακούγοντας τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν σε όλη την Κρήτη για τις μετακινήσεις των παιδιών, διασφαλίσαμε αυτούς τους πόρους και εκτιμώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών θα έχουμε τα 6 νέα λεωφορεία για να μετακινούνται τα παιδιά». 
Ο περιφερειάρχης παράλληλα ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει όλες τις κοινωνικές δομές μέσω του περιφερειακού της προγράμματος επισημαίνοντας ότι η οικονομική στήριξη της λειτουργίας τους θα ανανεωθεί για άλλα τρία χρόνια ακόμα. 
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ