Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019

Σας προτείνουμε σαλάτα με γιαούρτι, ξινομυζήθρα και φασολάκια

25 λεπτά / 2 άτομα Υλικά
Τρώγεται ως ορεκτικό ή ως σαλάτα το μεσημέρι 
300 γρ. φρέσκα πλατιά φασολάκια 300 γρ. ντοματίνια


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κουταλιά σούπας κάπαρη Λίγο αλάτι 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ 1 σκελίδα σκόρδο 2/3 γιαούρτι στραγγιστό Total 2% 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού 2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 100 γρ. ξυνομυζήθρα Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε για 15 λεπτά τα φασολάκια που έχουμε καθαρίσει και κόψει στη μέση. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και βάζουμε όλα τα υλικά σε μία φαρδιά σαλατιέρα. Αλατίζουμε ελαφρώς. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.

 http://www.athinorama.gr
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ