Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Στο Φόδελε ο Μενέλαος Μποκέας - Προτεραιότητα η πολιτική προστασία

Σε δηλώσεις του από το Φόδελε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Βρεθήκαμε από νωρίς στο Φόδελε και την ευρύτερη περιοχή. Κάναμε αυτοψία σε καλλιέργειες, υποδομές και αγροτικούς δρόμους. Επισκεφτήκαμε επίσης, ένα από τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, την Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου τοίχοι του περιβάλλοντα χώρου έχουν καταρρεύσει.

Τόσο στο Φόδελε, όσο και σε άλλες περιοχές του Μαλεβιζίου τα προβλήματα από την κακοκαιρία είναι πολλά. Η λήψη αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης και η κατάρτιση ολοκληρωμένου και εγκεκριμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Δήμου Μαλεβιζίου, για την ετοιμότητα, πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων και εκτάκτων αναγκών είναι ζήτημα υψίστης προτεραιότητας. Δεν αρκεί μόνο η ύπαρξη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου.


Η Δημοτική Αρχή οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ενημερώσεις, προκειμένου να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή και τους κατοίκους. Οφείλει παράλληλα να προχωρήσει σε αναγγελία στον ΕΛΓΑ για την καταγραφή της ζημιάς σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες αποζημιώσεις μέσω του προγράμματος ΠΣΕΑ του ΕΛΓΑ, που αφορά σε φυσικές καταστροφές».

ΠΡΟΣΩΠΑ
Η Δέσποινα Πλατανάκη η γυναίκα μπαρμπέρης απο τον Άγιο Νικόλαο
Η καλλιτέχνης Ελένη Περινού ζει στην δικιά της Ιθάκη στο Μαριδάτι του Παλαίκαστρου Δ. Σητείας
Γαύδος - Νίκος Λουγιάκης, στο τσιγαριαστό η «μαγκιά» είναι να μη βάλεις νερό
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ