Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Στο Φόδελε ο Μενέλαος Μποκέας - Προτεραιότητα η πολιτική προστασία

Σε δηλώσεις του από το Φόδελε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Βρεθήκαμε από νωρίς στο Φόδελε και την ευρύτερη περιοχή. Κάναμε αυτοψία σε καλλιέργειες, υποδομές και αγροτικούς δρόμους. Επισκεφτήκαμε επίσης, ένα από τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, την Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου τοίχοι του περιβάλλοντα χώρου έχουν καταρρεύσει.

Τόσο στο Φόδελε, όσο και σε άλλες περιοχές του Μαλεβιζίου τα προβλήματα από την κακοκαιρία είναι πολλά. Η λήψη αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης και η κατάρτιση ολοκληρωμένου και εγκεκριμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Δήμου Μαλεβιζίου, για την ετοιμότητα, πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων και εκτάκτων αναγκών είναι ζήτημα υψίστης προτεραιότητας. Δεν αρκεί μόνο η ύπαρξη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου.


Η Δημοτική Αρχή οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ενημερώσεις, προκειμένου να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή και τους κατοίκους. Οφείλει παράλληλα να προχωρήσει σε αναγγελία στον ΕΛΓΑ για την καταγραφή της ζημιάς σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες αποζημιώσεις μέσω του προγράμματος ΠΣΕΑ του ΕΛΓΑ, που αφορά σε φυσικές καταστροφές».

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ