Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Μ. Κατσαμάνη

Νέα παιδική χαρά, σιντριβάνι, νέα δάπεδα και πεζοδρόμια περιμετρικά της πλατείας –  Άνετος χώρος διασκέδασης και αναψυχής για όλη την οικογένεια – Τις εργασίες επιθεώρησε ο Κώστας Μαμουλάκης

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Μ. Κατσαμάνη στην καρδιά του Γαζίου.


Στις εργασίες, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η κατασκευή σιντριβανιού, η τοποθέτηση καθιστικών και νέου σύγχρονου αστικού εξοπλισμού, νέα πιστοποιημένα όργανα και ειδικό δάπεδο στην παιδική χαρά, η κατασκευή  πέργκολας, η τοποθέτηση θέσεων φύλαξης ποδηλάτων, νέες φυτεύσεις χωρίς να πειραχτεί το πράσινο της πλατείας, κ.α. Θα ανακατασκευαστεί επίσης το πεζοδρόμιο περιμετρικά και θα τοποθετηθούν πλάκες όδευσης ΑμεΑ, ενώ ήδη έχει γίνει η καθαίρεση όλων των υφιστάμενων κατασκευών (τοιχία, κράσπεδα, δάπεδα, κλπ) και ακολουθεί η απομάκρυνση του αστικού εξοπλισμού, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ξανά στην πλατεία ή σε άλλους χώρους.
Στόχος των παραπάνω εργασιών ανάπλασης, είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας της πόλης του Γαζίου, η οποία προσελκύσει πλήθος επισκεπτών, μικρών και μεγάλων, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Ένα ακόμα σημαντικό έργο στο Γάζι, προχωράει με έντεχνο τρόπο και γρήγορους ρυθμούς. Αλλάζουμε την εικόνα της πρωτεύουσας του Δήμου μας όχι μόνο με τα μεγάλα έργα των υποδομών, αλλά και με παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας. Αναβαθμίζουμε αισθητά έναν χώρο διασκέδασης και αναψυχής για όλη την οικογένεια, δημιουργώντας μια σύγχρονη, νέα πλατεία, πιο φιλική και πιο λειτουργική για μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για ένα ακόμα έργο που συγχρηματοδοτείται από πόρους του δήμου μας, από χρήματα των δημοτών μας που παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, τα διαχειριζόμαστε άψογα και να τα επιστρέφουμε μέσω έργων στους ίδιους. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξή του και να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό όπως και όλους τους συνεργάτες μου στην τεχνική υπηρεσία, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή