Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019

Κοινή συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη και Ηλία Λυγερού με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Ελλήνων Ρομ «Η Ελπίδα»

Συνάντηση με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Ελλήνων Ρομ «Η Ελπίδα» πραγματοποίησαν από κοινού ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑΝίκος Ηγουμενίδης  και ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του Νίκου Ηγουμενίδη στο Ηράκλειο και εκ μέρους του Συλλόγου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Θανάσης Κατσαρής και ο Παναγιώτης Καλαμιώτης. Επίσης στη συνάντηση έδωσε το παρών και ο Λεωνίδας Δρανδάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανταλλάχθηκαν απόψεις και συζητήθηκαν όλα τα τελευταία δεδομένα και οι παρεμβάσεις που αφορούν στο ζήτημα του καταυλισμού. Ο Νίκος Ηγουμενίδης και ο Ηλίας Λυγερός ενημέρωσαν τον Σύλλογο για τα επόμενα βήματα και τις παρεμβάσεις σε Δήμο και Περιφέρεια.


Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα της ουσιαστικής βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης αλλά και ζητήματα ένταξης των Ρομά. Επισημαίνεται επίσης ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πολύ πρόσφατης συνάντησης στο Ηράκλειο του πρ. Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Σύλλογο και σε συνέχεια των τελευταίων επαφών του Νίκου Ηγουμενίδη με την αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι παλιοί νερόμυλοι στην περιοχή Λιναρές του χωριού Μυρσίνη
Ο Σάντολος του κοπελιού
Ο μεσημεριανός καλοκαιρινός ύπνος
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Ο ιερός ναός του Αγίου Πνεύματος στο εγκαταλελημένο χωριό Αξέντι
Οι τοίχοι έχουν την δική τους ιστορία

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ