Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Εικόνες καταστροφής στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι


Η είσοδος του Κουρταλιώτικου Φαραγγιού (Δήμου Αγ. Βασιλείου) με κατεύθυνση από Κοξαρέ για Πλακιά έχει καταστραφεί ολοσχερώς και θα πάρει μήνες για να μπορέσει να ξανα γίνει λειτουργικός.Δεν μπορούν ούτε τα μηχανήματα να κάνουν κάτι λόγω του καιρού αλλά και της μεγάλης ζημιά που έχει υποστεί το οδόστρωμα με αποτέλεσμα ο μοναδικός δρόμος που είναι προσβάσιμος για κατεύθυνση απο Ρέθυμνο προς Πλακιά είναι από το Φαράγγι του Κοτσιφού.

Κατεστραμμένο πλήρως είναι το οδικό δίκτυο στο πανέμορφο Κουρταλιώτικο Φαράγγι στην Κρήτη, που οδηγεί σε υπέροχες παραλίες στο νότιο Ρέθυμνο.


Ο Aggelos Damnoni, σε φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή κατέγραψε απίστευτες εικόνες.
Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Κρήτης. Και από τις δύο πλευρές του αναπτύσσονται εντυπωσιακά κατακόρυφα γκρεμνά που σε πολλά σημεία φτάνουν τα 300 μέτρα ύψος. Το μήκος του φτάνει τα 2,5 χλμ. και η υψομετρική διαφορά μεταξύ εισόδου - εξόδου είναι 150 μέτρα.
Το φαράγγι είναι σχεδόν γυμνό από βλάστηση, αποτελείται από ασβεστολιθικά πετρώματα και κατά μήκος του υπάρχουν πολλές μικρές σπηλιές. Αποτελεί χώρο φωλιάσματος και τροφοληψίας πολλών σπάνιων ειδών πτηνών, κυρίως αρπακτικών, γι' αυτόν το λόγο θεωρείται σημαντική περιοχή σε διεθνές επίπεδο από ορνιθολογική άποψη.
Στη μέση περίπου του φαραγγιού στη δυτική πλευρά μέσα σε μια σπηλιά, βρίσκεται μικρό γραφικό ξωκλήσι.
 Ακολουθώντας τα σκαλοπάτια που βρίσκονται πλευρικά του δρόμου Κοξαρέ - Ασώματος φθάνετε στο βάθος του φαραγγιού, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και οι πηγές του Κουρταλιώτη, ένα από τα ωραιότερα μέρη στην Κρήτη.

FOTO: JORGO STAY. 


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ