Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Νέες επισκέψεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στην Τύλισο

Μαθητές και μέλη συλλόγων και φορέων γνωρίζουν από κοντά τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» – Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επισκέψεις – Εντυπωσιάζουν οι εκθέσειςΤα μέλη της Ομάδας Τουρισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου επισκέφθηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου με την ευκαιρία της έκθεσης «Το Χαμόγελο της Τζοκόντα II – Πέντε Αιώνες Καλλιτεχνικής Ιδιοποίησης», την ομαδική καλλιτεχνική έκθεση που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Μαλεβιζίου, την Περιφέρεια Κρήτης, την Π.Ε. Χανίων, τον Δήμο Πλατανιά, την Αίθουσα Τέχνης Match More και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον και εντάσσεται στο πρόγραμμα «2008-2018: 10 Χρόνια Μουσείο σύγχρονης Τέχνης Χανίων - Ελαιουργείον».


Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θέσουν ερωτήματα που αφορούσαν το γνωστό πορτραίτο της Μόνα Λίζα, το έργο του διάσημου καλλιτέχνη Λεονάρντο Ντα Βίντσι που φιλοτέχνησε κατά την χρονολογική περίοδο 1503-1519 και το οποίο παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη ματιά νέων δημιουργών από όλη την Ελλάδα. Η έκθεση ιδιοποιείται τον τίτλο της από την ομώνυμη μουσική σύνθεση του Μάνου Χατζηδάκι που φυσικά ιδιοποιήθηκε τον τίτλο της από  την παγκόσμια κριτική βιβλιογραφία σχετικά με την ελαιογραφία του Λεονάρντο ντα Βίντσι όπου έως και σήμερα εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.
Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης, η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Άννα Φραντσεσκάκη πρόσφερε στην Ομάδα και στην εκπρόσωπό της Ηλέκτρα Καργάκη το λεύκωμα «Από την Αμμουδάρα στον Ψηλορείτη» που πρόσφατα εκδόθηκε από τον Δήμο με την επιμέλεια του αρχαιολόγου Γιώργου Τζωράκη και περιλαμβάνει τα τοπία και την ιστορία του δήμου Μαλεβιζίου.


Στη συνέχεια η Ομάδα Τουρισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου συνέχισε την περιήγησή της στην ενδοχώρα του Δήμου Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Τέχνης Μαράθου, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάζουν τα έργα γλυπτικής του καλλιτέχνη Γιάννη Κλινάκη. Ο αείμνηστος Γιάννης Κλινάκης είχε την ευκαιρία και την τύχη να δουλέψει ως βοηθός επί σειρά ετών δίπλα στον μεγάλο καλλιτέχνη Χρήστο Καπράλο, έργα του οποίου υπάρχουν τιμητικά στο χώρο.
Αμέσως μετά την ξενάγηση, που πραγματοποιήθηκε από την επιμελήτρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου Χρύσα Βαθιανάκη, τα μέλη της Ομάδας Τουρισμού επισκέφτηκαν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μαράθου. Εκεί γνώρισαν και γεύτηκαν τα παραδοσιακά εδέσματα που παρασκευάζονται από τις ταλαντούχες γυναίκες, κρατώντας ζωντανά ένα σημαντικό μέρος από την παράδοση του τόπου.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Κατσαμάς – Τριαλώνη στο πλευρό Μποκέα για το τοπικό Γαζίου
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου